Geniet van concertseries Concertgebouw

Concerten voor jong en oud

Het Concertgebouw Nieuws door

archief oud artikel 10 maart 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het prestigieuze Concertgebouw in Amsterdam straalt elegantie en exclusiviteit uit. En daar kan iedereen deel van uit maken! Dit jaar bestaat Het Concertgebouw 125 jaar en dat wordt gevierd met een aantal jubileumconcerten. Luister eens mee en raak verslingerd aan klassieke muziek.

Jubileumconcerten

Het Concertgebouw presenteerde onlangs de nieuwe agenda voor het komende jaar, gevuld met concertseries. Iedere maand, vanaf juli 2013, luisteren bezoekers in de Grote Zaal en in de Kleine Zaal naar een Jubileumconcert. Speciaal voor het 125-jarig bestaan vroeg Het Concertgebouw beroemde musici om mee te werken aan een reeks concerten. En dat resulteerde in een interessant programma! Duik de zomernacht in met de talentvolle trompettist Christian Scott of luister naar Filip Jordens, die een hommage brengt aan Jacques Brel. Beroemde artiesten als Angela Gheorghiu, een beroemde operazangeres, en Janine Jansen, de bekende Nederlandse violisten, maken het absoluut waard de Jubileumconcerten van Het Concertgebouw te bezoeken.

Bestel kaarten voor de Jubileumconcerten in Het Concertgebouw.

Kinderconcerten: Applaus voor jezelf!

Het Concertgebouw geen plaats voor kinderen? Absoluut wel! Met de serie Kinderconcerten maken kinderen op een eenvoudige manier kennis met muziek. En daarvoor hoeven ze niet stil te zitten, maar mogen ze klappen, zingen en bewegen! Amsterdam Sinfonietta neemt de jeugdige luisteraars mee in een muzikaal verhaal, waarin ze zelf mogen componeren. En Cor Bakker laat ze eind november keihard meezingen met Sinterklaasliedjes.

Koop vast kaarten voor Kinderconcerten voor je eigen Mozart in de dop.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 10 maart 2013 - 160

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...