Uilenballen pluizen

UItstapjes met uilen |  
Nieuws door

Op stap met Natuurmonumenten

12 maart 2013 Natuur Heiloo, Noord-Holland Na het oppeuzelen van een lekker sappig muisje, spuugt een uil een braakbal uit. Door de bal uit elkaar te halen en de restjes te onderzoeken kun je precies zien wat de uil gegeten heeft. Leren hoe dat moet? Zoek dan een oude pincet op en doe mee met een workshop uilenballen pluizen.

Vanavond organiseert Landschap Noord-Holland een workshop uilenballen pluizen in Heiloo. Braakballen van uilen zitten boordevol informatie omdat een uil zijn prooi in één keer doorslikt! Neem een oude tandenborstel, een loep en een pincet mee en ga aan de slag met de braakballen van de uil. Door de ballen uit te pluizen ontdek je veel over het leefgebied van kleine zoogdieren, zoals muizen. In een uilenbal zitten meestal resten van twee tot vier prooien. Vooral de resten van een Noordse woelmuis is erg bijzonder. Want het is één van de zeldzaamste dieren in Nederland!

Bosuilen

Liefhebbers kunnen na het pluizen mee op stap met Arend de Jong, een echte vogelaar. Het Heilooërbos zit namelijk vol met bosuilen!

De uilenbalpluisavond begint om 18:00 uur en duurt tot 21:00 uur. Er staat alvast een lekkere pan soep klaar! Aanmelden kan via d.hoogeboom@landschapnoordholland.nl.

De Noordse woelmuis is het zeldzaamste dier van Nederland!
Nog veel meer leuke uitstapjes met uilen vind je op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-03-11 11:36:41 - 280