Steek de handen uit de mouwen

Maak het strand van Schiermonnikoog schoon!

Bezoekerscentrum De Wieden Nieuws door

archief oud artikel 15 maart 2013 Opmerkelijk Besteed de vrije uren op vrijdag en zaterdag eens niet aan jezelf, maar help een ander. Het Oranje Fonds organiseert de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Dus, zoek een klus en steek de handen uit de mouwen. Bijvoorbeeld in natuurgebied Dwingelderveld of op het strand van Schiermonnikoog.

Vrijdag trekken vrijwilligers het rietland van natuurgebied Dwingelderveld in. Van 10:00 uur tot 16:00 uur is het flink aanpakken. Bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld worden wilgenhutten gebouwd, muurtjes gevlochten of grond zaaiklaar gemaakt voor bloemen rondom het dorp. Alles is voor een goed doel: namelijk een plek creeëren waar kinderen natuurlijk en veilig kunnen spelen. Ook mee helpen? Aanmelden kan via NL Doet.

Vorig jaar kwamen de helpers met 900 kilo zeeafval terug van Schiermonnikoog!

Strand schrobben

Altijd lekker: een dagje op het strand. Maar in plaats van zonnebaden en zwemmen is het nu tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak. Ga mee naar het strand van Schiermonnikoog en maak samen met andere vrijwilligers het strand schoon. Vorig jaar kwamen de helpers met 900 kilo zeeafval terug! Aanmelden via NL Doet.

Meer leuke activiteiten dit weekend zijn te vinden op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 15 maart 2013 - 138