1

De beren zijn wakker!

De beren in Ouwehands Dierenpark Rhenen ontwaken één voor één

Ouwehands Dierenpark Rhenen Nieuws door

archief oud artikel 24 maart 2013 Natuur Rhenen, Utrecht Diesel, Björna en Dadon lopen al slaperig rond in het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen. Eén voor één ontwaken de beren in de dierentuin uit een lange winterslaap. Weer een teken van de lente en een reden om de dierentuin snel weer eens te bezoeken.

Het is een bijzonder nieuw seizoen voor de beren in het Berenbos. Alertis, de stichting voor beer- en natuurbescherming, die het Berenbos ontwikkelde bestaat namelijk twintig jaar! Daarom organiseert de stichting dit jaar allerlei bijzondere evenementen, zoals een speciale berenconferentie. Iedereen die meer wil weten over beren, is welkom om te luisteren naar de sprekers uit allerlei landen. En vergeet vooral niet een kijkje te nemen in Ouwehands Dierenpark Rhenen en in het Berenbos!

Waarom het Berenbos zo bijzonder is

In het Berenbos leven de beren in een semi-wildernis samen met wolven, wat hun natuurlijke gedrag stimuleert. Beren die voorheen mishandeld werden of moesten treden in circussen krijgen het Berenbos een onbezorgd nieuw leven. Zo is er Mackenzie, een beer die wereldnieuws was. Engelse VN-militairen vonden hem in een restaurant in de Bosnische stad Vitez, waar hij als dansbeer optrad. Mackenzie werd naar Nederland gevlogen en leeft nu heerlijk in het Berenbos. Alertis zorgt ervoor dat beren zoals hij bescherming krijgen en mensen voorlichting krijgen over beren.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 24 maart 2013 - 240