1

Dagje uit dit paasweekend!

DagjeWeg.NL warmt het paasweekend op!

Wat te doen met Pasen? Redactioneel door

archief oud artikel 26 maart 2013 Cultuur Het paasweekend is ijskoud! De gekleurde paaseieren liggen straks bijna bevroren in de tuin. Maar voordat je verkleumd met een dikke trui op de bank blijft zitten, is DagjeWeg.NL de redder in nood. Met deze leuke tips word je vast weer een beetje warm. Geniet van de warme temperaturen in de Orchideeën Hoeve, ontdek hoe een ei van een vogelbekdier eruit ziet in Museum Naturalis of maak kennis met de nieuwe bewoners van Ouwehands Dierenpark Rhenen. Fijn paasweekend!

Gorilla's in Rhenen

Sinds afgelopen donderdag hebben de zes gorilla's van Ouwehands Dierenpark in Rhenen een spiksplinternieuw verblijf: Gorilla Adventure! Het verblijf wordt gescheiden door een enorme kloof van elf meter hoog. Via deze kloof daal je af in de oude mijnschacht, diep onder de grond en beleef je een spannend avontuur tussen de gorilla's. Je maakt een spectaculair ritje met de mijnlift en daarna kom je terecht in een tachtig meter lange tunnel. Hier maak je kennis met de geluiden uit het oerwoud en ga je op de foto met de groep gorilla's. Een leuk uitje voor de Paasdagen!

Elke dag geopend.
Toegangsprijzen: 19,95 euro voor volwassenen en 18,- euro voor kinderen.

Ga op PaasspeurrEIs

In het paasweekend gaan kinderen in de museumtuin van Rijksmuseum Volkenkunde op zoek naar paaseitjes. Maar geen gewone eieren, maar vruchtbaarheidssymbolen van over de hele wereld. Wij hebben de Paashaas en het ei, andere landen hebben bijvoorbeeld de maan of de granaatappel. Alle symbolen gevonden? Geniet dan van een lekkere chocoladeverrassing. Vergeet ook niet even langs de enorme berg paaseitjes in de entreehal te lopen. Wie raad hoeveel eitjes erin zitten, maakt kans op een geheel verzorgd verjaardagsfeestje met negen vriendjes en een speciaal cadeautje!

Zondag 31 maart en zaterdag 1 april 2013 van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 11,- euro voor volwassenen en 5,- euro voor kinderen.

Word kinderdirecteur van Muiderslot

Ook in Muiderslot mag je eieren komen zoeken. Tijdens de Paasdagen zijn er hier namelijk vijf Gouden Valkeieren verstopt. Hierin zit een cadeautje en een brief waarop de jonge geluksvogel die het ei vindt, naam en adres kan invullen. Lever het briefje in bij Graaf Floris en maak kans om voor één dag kinderdirecteur van het Muiderslot te worden. Neem ook eens een kijkje bij het valkerijpaviljoen. In het valkerij paviljoen kom je alles te weten over Floris en de valkenjacht en hoe roofvogels ook nu nog worden ingezet.

Zondag 31 maart en zaterdag 1 april 2013 van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 12,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen.

Hoe voelt een struisvogel-ei?

Naturalis ligt tijdens de Paasdagen vol met eieren. Van de piepkleine eitjes van de bijenkolibrie tot die van de struisvogel. Er zijn zelfs eieren van een vogelbekdier! Ook kunnen kinderen zich laten schminken en zelf een dagje paashaas spelen. Daarnaast is er voor de kleintjes een leuke handpoppenvoorstelling Dina Dino bakt een ei. Tijdens het kijken naar de voorstelling mogen ze een echt dino-ei aanraken!

Zondag 31 maart en zaterdag 1 april 2013 van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegangsprijzen: 11,- euro voor volwassenen en 8,- euro voor kinderen.

Lente in de Orchideeën Hoeve

De lente is buiten ver te zoeken, maar in de Orchideeën Hoeve is het tijdens Pasen wel lekker tropisch! Met een temperatuur van 21° Celcius is het aangenaam warm in de tuin. Het is alsof je in een oerwoud loopt! Overal groeien de mooiste, wilde orchideeën. Veel van deze soorten zijn nergens anders ter wereld te zien. Beide paasdagen geven de natuurgidsen in de tuinen gratis uitleg over vlinders, orchideeën en papegaaitjes. Voor kinderen is er een leuke paaseierenspeurtocht, kun je vissen voeren in één van de vele vijvers en lekker spelen in het Mangrove Speelparadijs!

Zondag 31 maart en zaterdag 1 april 2013 van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Toegangsprijzen: 9,5 euro voor volwassenen en 4,50 euro voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 26 maart 2013 - 756