1

Morsecodes openen de Stelling van Amsterdam

Stelling van Amsterdam klaar voor nieuw seizoen

Wat te doen met Pasen   Nieuws door

archief oud artikel 1 april 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een groot gedeelte van het UNESCO Werelderfgoed de Stelling van Amsterdam openen vandaag weer hun forten voor publiek. Tweede Paasdag staat hier in het teken van morsecodes, spionnen en geheime boodschappen!

De aftrap van het seizoen is vandaag om 11:30 uur op Fort aan den Ham in Uitgeest. Er is dan van alles te doen, zoals het oplaten van een ballon met een boodschap, het maken van een ansichtkaart, het halen van een morsediploma, flessenpost en demonstraties van postduiven. Ook kun je hier proberen een kluis te openen, die vol zit met geheime inhoud. Raad wat er in zit en win een mooie prijs!

Forteiland Pampus

Bij Forteiland Pampus kom je erachter hoe je communiceert met een eiland. Onder het water liggen kilometers lange kabels voor de verbinding met de vaste wal. De twee kabeleinden die uit de vloer steken in de telegraafkamer waren direct verbonden met de batterijen Durgerdam en Diemerdam. In de telegraafkaner ontdek hoe je met morse kunt communiceren en mag je het ook zelf proberen! Ook leuk: een boodschap versturen via flessenpost!

Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam bestaat uit 45 forten die in een cirkel om Amsterdam heen liggen. Tijdens een aanval zouden grote delen van het gebied rond Amsterdam onder water worden gezet. Op plekken waar het water niet kon komen, stond een fort. De Stelling van Amsterdam staat sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Pasen Wat te doen Kinderen

Ook leuk: een boodschap versturen via flessenpost!
Vind nog veel meer forten op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-03-27 10:56:06 - 295