Dagje uit dit weekend - Museumweekend

De leukste uitjes voor dit weekend

Wat te doen vandaag? Nieuws door

archief oud artikel 4 april 2013 Toerisme Het is een bomvol weekend, vol met leuke evenementen en acties. Twee dagen lang zijn de kassen open voor nieuwsgierige aagjes, die wel eens willen weten wat er allemaal in die glazen huisjes groeit. En de musea pakken extra uit met speciale activiteiten tijdens het jaarlijkse Museumweekend. En dan is er ook nog Kindermuziekweek in Rotterdam en de Voorjaarsfair Lentiade. Genoeg te doen!

Delftse Levende Etalagedag

Een dagje shoppen krijgt dit weekend een hele nieuwe dimensie in het prachtige Delft. De etalages van de stad komen namelijk tot leven! Tijdens de Levende Etalagedag verrassen artiesten de voorbijgangers met toneelspel en wervelende voorstellingen. Mannen en vrouwen lopen rond in de mooiste kostuums en in elk hoekje is weer wat nieuws te zien. Op zondag kan iedereen de stad beter leren kennen door één van de vele routes te wandelen. Zoals de Prinsen- en Prinsessenroute, de workshoproute en de Nieuwe Winkeltjes-route. Of de speciale Instagram-route!

Delftse Levende Etalagedag
6 & 7 april 2013.
Toegang: gratis, alleen voor de routes moet je betalen.

Kindermuziekweek

Jong en oud, maar toch vooral jong, pakt de komende week een muziekinstrument op in de Rotterdamse Doelen. Want tijdens de Kindermuziekweek wordt iedereen een muzikant onder leiding van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Op zaterdag is er voor de hele familie een concert van het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest en wie zelf eens accordeon wil spelen mag dat gerust proberen tijdens de workshop. De allerkleinsten mogen op zondag door de hele zaal kruipen, terwijl er speciaal voor hen mooie muziek wordt gemaakt. Want voor muziek ben je nooit te klein!

Kindermuziekweek
Van 5 tot en met 14 april 2013.
Toegang: varieert van € 3,- tot € 15,-.

Kom in de kas!

Glazen deuren die normaal gesloten blijven gaan dit weekend open. Kom ook in de kas en ontdek de geheimen van deze doorzichtige gebouwen. In Aalsmeer kun je wel in zeven verschillende kassen kijken, waar rozen groeien en je van snoeptomaatjes mag proeven. De kwekers vertellen ondertussen allerlei interessante feiten, zoals waarom tomaatjes smaken zoals ze smaken. Op de streekmarkt koop je vervolgens de lekkerste dingen voor thuis! Kijk op de website voor Kom in de kas bij jou in de buurt.

Kom in de kas 2013.
6 & 7 april 2013.
Toegang: gratis.

Museumweekend

De Nederlandse musea pakken flink uit de komende dagen. In het Museumweekend 2013 organiseren heel veel musea extra activiteiten. Het thema is dit jaar Doe een museum en dat geeft al aan dat de bezoeker lekker zelf aan de slag mag. In Naturalis bijvoorbeeld testen bezoekers hun zintuigen of graven zelf een mammoetbot op. En op zaterdag kijkt iedereen toe hoe een dier ontleed wordt. Een interessante ervaring! Ook in andere musea is van alles te doen, dus kijk op de website voor een leuke activiteit bij jou in de buurt.

Museumweekend 2013
6 & 7 april 2013.
Toegang: voor de musea gelden verschillende tarieven.

Voorjaarsfair Lentiade

Met de lente wil het maar niet vlotten, maar de ene na de andere voorjaarsfair staat op het programma. Zoals de Voorjaarsfair Lentiade dit weekend. Een uitstekend alternatief om toch wat lentekriebels op te doen. Met nieuwe tuinmeubelen en leuke hebbedingetjes overal verrast de Lentiade iedere bezoeker. Nieuw op de fair is Groen Genieten: sfeervolle presentaties met hebbedingen uit verre windstreken, trendy eco kado's, groene kleding, lifestyle, fair trade producten en duurzame woondecoratie. Kijken, kijken en dan gewoon lekker kopen!

Voorjaarsfair Lentiade
Van 5 tot en met 7 april 2013.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-04 09:54:52 - 689