Koninginnedag 2013: Een feest voor jong en oud

Geniet van de voorlopig laatste Koninginnedag

Koninginnedag UITagenda activiteiten Redactioneel door

archief oud artikel 28 april 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam bruist altijd al met Koninginnedag, maar dit jaar helemaal! Op 30 april wordt onze kroonprins ingehuldigd als koning. Daar hoort natuurlijk een groot feest bij. De hele dag is er in Amsterdam genoeg te doen. DagjeWeg.NL licht de leukste activiteiten op 30 april uit.

Jong en oud hoeven zich geen moment te vervelen tijdens deze laatste Koninginnedag. Amsterdam is op 30 april de place to be.

Een feest voor jong en oud!

Make-over Museumplein

Het Museumplein krijgt een make-over: het wordt een heus Oranjeplein. Bezoekers bekijken via een groot scherm de inhuldiging. Zing met duizenden andere bezoekers voor het eerst uit volle borst het koningslied. Kom naar De Dam en luister naar de toespraak die volgt op Paleis op De Dam. Koning Willem-Alexander en zijn vrouw Maxima maken na de inhuldiging en de koninklijke toespraak samen de 'Koningsvaart' op het IJ. Bewonder het koningsechtpaar op diverse plekken. Armin van Buuren draait samen met het Koninklijk Concertgebouworkest op het Java-eiland te Amsterdam. Het concert is ook onderdeel van de koningsvaart.

Koningsbal

's Avonds is er op het Museumplein een Koningsbal. André Rieu treedt samen met een orkest van honderd man op. Ook andere bekende artiesten maken hun opwachting, zoals André van Duin en Martijn Fischer.

Fun voor de kids

De kinderen vermaken zich prima tijdens de vrijmarkt. De kids verkopen hun spulletjes in de speciale zones, waar ze volop de ruimte hebben. Kids only. De grootste vermaakplek voor kinderen is het Vondelpark, urenlang plezier! De durfals pakken op Koninginnedag uit en laten hun eigen talent zien. Van liedjes zingen, muziek maken tot dans of acrobatiek. Het podium is van de kids. Kom ook kijken, want misschien is dit wel hun eerste betaalde act. Kinderen die liever iets minder gewaagds willen, kunnen gezellig spelletjes doen, geschminkt worden of lekker sporten.

Dance en Rock & Roll

Voor de danceliefhebbers kan de dag ook niet stuk. Door heel Amsterdam zijn er 's avonds meer dan zeven verschillende dance-events. Café Hans & Grietje in Amsterdam gaat met Koninginnedag 'back to the 50's and 60's! De band "Off the Record" treedt op en brengt de jaren '50 & '60 weer tot leven.

Vind meer activiteiten voor Koninginnedag.

Natuurlijk is dit maar een kleine greep uit het grote aanbod. Koninginnedag 2013 is volgepland met boordevol activiteiten. Geniet ervan, want voorlopig is dit de allerlaatste Koninginnedag! Op naar Koningsdag!

Laatst gewijzigd: 2020-04-09 09:06:40 · Gepubliceerd: 2013-04-09 15:11:42 - 1467