1

Midden-Nederland is klaar voor het feest!

Een feest voor jong en oud!

Nog meer activiteiten voor Koninginnedag Redactioneel door

archief oud artikel 18 april 2013 Toerisme Midden-Nederland is klaar voor een te gekke Koninginnedag. Zowel in grote als ook in kleine steden is er genoeg te doen. 30 april wordt een gezellig feest!

Dag en nacht vrijmarkt

Koninginnedag in Almere is net als ieder jaar een groot feest. In de binnenstad is er van alles te doen. Op de Grote Markt treden leuke artiesten op. Als hoogtepunt onder andere Ali B, Ernst Bobby en de rest, Van Dik Hout en Trafassi. Natuurlijk is er ook weer een leuke vrijmarkt. Deze begint al op 29 april, en gaat maar liefst de hele nacht door, tot en met 30 april. Vergeet 30 april vooral de kids niet mee te nemen! Speciaal voor hen is er een 'Koninginnedag4kids evenement'. Het Lumierepark, aan het Weerwater in de Filmwijk, is hét terrein voor de kinderen. Een vrijmarkt speciaal voor kinderen tot ongeveer zestien jaar, leuke spelletjes en open podia. Aan het eind van de dag is er zelfs een prijsuitreiking voor het beste optreden, leukste spelletje en het mooiste kraampje. Doe mee!

Amersfoort verzorgt unieke vaartocht, de Kroningstocht naar Amsterdam

Unieke Kroningstocht naar Amsterdam

In Utrecht is er naast een grote vrijmarkt de hele dag muziek. Er treden een groot aantal artiesten op door de hele stad. Voor hen die helemaal gek zijn van hits uit de 80's en 90's moeten als een speer naar het Domplein. DJ's draaien daar de hele dag deze toppers. Amersfoort verzorgt dit jaar een unieke vaartocht, de Kroningstocht naar Amsterdam. De inspiratieboot vaart op 30 april vanaf de Kleine Koppel Amersfoort naar het IJ in Amsterdam om de nieuwe koning een saluut te brengen. Onderweg is er vermaak door een gids, muziek en goed eten en drinken. Verder is het door heel Amersfoort ouderwets gezellig met leuke activiteiten zoals koekhappen en aubades. De kids kunnen een dagje jonge ondernemers zijn door hun spulletjes te verkopen op de kleedjesmarkten.

Oranjepop

Nijmegen organiseert ook dit jaar weer het openluchtfestival Oranjepop in het Hunnerpark. Een gezellig feest met heel veel muziek. De optredens beginnen net na de middag, maar de hele dag zijn er leuke activiteiten -ook voor de kids!- omheen. Ook op de Goffertwei kunnen kinderen zich uren vermaken. De hele dag zijn er super leuke kinderactiviteiten!

Rotterdam

Rond en op Koninginnedag is er weer een Koninginnekermis bij de Schiehaven. Jong en oud leven zich daar uit in de leukste en spannendste attracties. En voor het grootste meezing-evenement moeten liefhebbers naar Ahoy Rotterdam. Zing mee en geniet van oer-Hollandse artiesten zoals Gerard Joling, Wolter Kroes en Frans Bauer tijdens de Nacht van Oranje.

Vind meer activiteiten voor Koninginnedag.

Tijdens Koninginnedag hoeft niemand stil te zitten. Genoeg plezier en vertier voor jong en oud!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 april 2013 - 277