Rustig dagje Rijksmuseum

Bewonder het prachtige resultaat van de verbouwing

Rijksmuseum Amsterdam viert feest! Nieuws door

archief oud artikel 15 april 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar afgelopen zaterdag is het Rijksmuseum in Amsterdam weer geopend na tien jaar verbouwen. De meeste musea zijn op maandag gesloten, maar het Rijksmuseum is 365 dagen per jaar geopend. Kom daarom vandaag even kijken naar het prachtige resultaat!

Door de chronologische opstelling is een bezoek aan het Rijksmuseum als een duik in de Nederlandse geschiedenis. In de ruim tachtig zalen vertellen kunstwerken en historische voorwerpen vanaf de Middeleeuwen tot het heden verhalen van de afgelopen acht eeuwen. Opvallend is dat het museum geen scheiding maakt tussen kunst en geschiedenis. Door schilderijen, prenten, tekeningen, foto's, zilver, porselein, Delfts blauw, meubels, juwelen, wapens en kostuums naast elkaar te presenteren, vullen de vakgebieden elkaar juist aan.

Nachtwacht

Er is flink gehusseld met de voorwerpen en schilderijen in het Rijksmuseum. Geen enkel object staat meer op zijn oorspronkelijke plaats. De enige uitzondering hierop is meteen de grootste trots en trekpleister van de nationale schatkamer: Rembrandt's Nachtwacht. Dit wereldberoemde kunstwerk is te bewonderen in de Eregalerij en vormt het centrum van het museum.

Er is flink gehusseld met de voorwerpen en schilderijen in het Rijksmuseum
Vind nog veel meer inspiratie voor een dagje Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-15 07:42:24 - 564