Kleine uitvinders voor één dag

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Leuk leren voor kinderen

18 april 2013 Wetenschap Van een dagje weg kunnen kinderen nog heel wat leren. Een raket lanceren bijvoorbeeld, of hoe je zintuigen werken. Op deze leerzame en leuke locaties kijkt ieder kind zijn ogen uit!

Voor kleine, nieuwsgierige kinderoogjes gaat er een wereld open in De Spelerij - De Uitvinderij in het Gelderse Dieren. Alle speeltoestellen in dit bijzondere park zijn gemaakt van hergebruikte materialen en kinderen kunnen alles zelf in beweging zetten. Ze laten een hijskraan scheppen en draaien en zetten een fontein in werking. Niets blijft hetzelfde in De Spelerij, wat eigenlijk een atelier is. Alle kinderen zijn ook welkom in De Uitvinderij, waar ze aan de slag gaan in de werkplaats. Plastic buigen, figuurzagen, naamplaatjes slaan of een verf spettertekening maken? Op een veilige manier kunnen ze hun creativiteit kwijt. Ook voor volwassenen valt er genoeg te ontdekken in dit wonderlijke park!

Spannende proefjes

Een universiteitsmuseum klinkt misschien niet zo spannend, maar dat is het Universiteitsmuseum Utrecht zeker wel! In het Jeugdlab wachten allerlei spannende proefjes op onderzoekende kinderen. Geurtjes raden in een grote neus, aan een lange glibberige tong trekken: wie durft? Daarna kijkt iedereen zijn ogen uit in het Rariteitenkabinet, waar de merkwaardigste voorwerpen en dieren liggen. Een klein draakje, een vliegende hond of opgezette vogels. Zoiets heb je vast nog nooit eerder gezien!

Droomberoepen

De meeste kinderen dromen al over later, als ze groot zijn, en wat ze dan willen zijn. Dierenarts of piloot, of toch brandweerman? In de Kinderwerkplaats mogen ze van alles zelf uitproberen en zo ontdekken wat hun interesse heeft. Bij binnenkomst krijgt iedereen gereedschapskist waar alle gereedschap in zit om de proefjes mee te doen. Een dam bouwen, spijkers slaan of een raket lanceren: het is allemaal even spannend voor de kleine uitvinders. Na een dagje bij de Kinderwerkplaats in Den Haag raken ze niet uitgepraat!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-15 14:55:37 - 321