1

Nog even plakken aan Bea

Tentoonstellingen over onze koningin

Koninginnedag 2013 Nieuws door

archief oud artikel 25 april 2013 Cultuur Willem-Alexander mag dan op 30 april onze nieuwe koning zijn, we zijn onze koningin natuurlijk niet vergeten. De komende weken staan de schijnwerpers ook op Beatrix gericht. In de Koninklijke Bibliotheek bijvoorbeeld, waar onder anderen zes hoffotografen hun mooiste beelden delen.

Als eerbetoon aan de aftredende koningin wilde Professional Imaging, de vakbeurs voor de professionele fotobranche, een expositie in de Koninklijke Bibliotheek organiseren. Met de mooiste, spraakmakendste foto's van Beatrix tijdens haar regeringsperiode. Daarvoor vroegen ze zes hoffotografen mee te werken. Deze fotografen hebben zich volledig toegelegd op het fotograferen van het Koninklijk Huis en dragen zo bij aan beeld wat er van de vorstin bestaat. Bekijk hun werk in Iconische beelden van HM Koningin Beatrix en loop zo nog even met haar mee door haar jaren voor Nederland.

Iconische beelden van HM Koningin Beatrix.
Van 22 april tot en met 13 juni 2013.
Toegang: gratis.

Beatrix in beeld

Ook in de Beurs van Berlage prijkt de beeltenis van Beatrix overal. Uit het archief van ANP is een foto-expositie samengesteld. Onze Koningin laat met 145 foto's zien hoe de koningin het land bestuurde, maar ook hoe ze als persoon was. Beatrix op staatsbezoek, als troostende vorstin en op droevige momenten: alle gedenkwaardige momenten passeren de revue.

Onze Koningin.
Van 12 maart tot 26 mei 2013.
Toegang: € 8,50 voor volwassenen en € 6,- voor kinderen.

Wat te doen op Koninginnedag? DagjeWeg.NL zit vol ideeën!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 25 april 2013 - 161