Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Wat te doen dit weekend? Nieuws door

archief oud artikel 2 mei 2013 Toerisme Het is een feestelijk weekend, want zondag vieren we met z'n allen de bevrijding! En dat moet natuurlijk goed gevierd worden tijdens een bevrijdingsfestival. En vergeet niet het pas opnieuw geopende Van Gogh Museum te bezoeken of in Rotterdam het spektakel van de Circusstad te bewonderen.

Vier de Bevrijding!

Het is een bijzonder feestelijk weekend! Zondag viert heel Nederland de bevrijding, na de dodenherdenking op 4 mei. En waar je dit feestje het beste kunt vieren? In Amsterdam? Of toch in Wageningen? Vier de bevrijdingsdag met muziek en vrienden. Wageningen viert Bevrijdingsdag traditioneel met het Bevrijdingsdefilé, waar rond de 2000 veteranen aan mee doen. Een speciaal moment is het 5 voor 5 moment, waarbij alle 14 bevrijdingsfestivals met elkaar verbonden worden. Dit jaar speelt Handsome Poets de hoofdrol met hun nummer: Dance the war is over. Dans met ze mee!

Vier de bevrijdingsdag 2013
5 mei 2013.
Toegang: gratis.

Zagen, zagen op het Boomkroonpad

Dit weekend is het een oorverdovend lawaai bij Buitencentrum Boomkroonpad! Met brullende motorzagen gaan de deelnemers van de Boomkroonpad Carving Cup aan de slag. Van een boomstam maken zij de mooiste kunstwerken, onder het toeziend oog van het publiek. Iedereen mag namelijk komen kijken bij dit spectaculaire evenement. Iedere kunstenaar maakt weer iets anders, maar voor iedereen is het even moeilijk om dit met een grote motorzaag te doen. Neem een kijkje en oordeel zelf over de creaties!

Boomkroonpad Carving Cup bij Buitencentrum Boomkroonpad.
4 en 5 mei 2013.
Toegang: gratis.

Van Gogh Museum weer open

Ruim een half jaar lang zaten de deuren van het Van Gogh Museum potdicht voor een grote opknapbeurt. Maar in de afgelopen week ging het museum dan eindelijk weer open! Het museum viert de heropening met de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk. Deze tentoonstelling laat zien hoe Van Gogh zich in een periode van maar tien jaar ontwikkelde tot een unieke kunstenaar met een indrukwekkend oeuvre. Naast schilderijen, werken op papier en brieven zijn ook persoonlijke materialen van Van Gogh te zien. Zoals zijn originele schetsboekjes, verftubes en het enige bewaard gebleven palet, afkomstig uit Musée d'Orsay!

Van Gogh Museum.
Iedere dag open van 9:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Rotterdam Circusstad

Rotterdam ziet er uit als één groot circus! Het Schouwburgplein staat vol tenten, waar de spectaculairste circusacts wachten op een enthousiast publiek. En ook het Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg zijn in de ban van Rotterdam Circusstad: circustheater van de bovenste plank. Artiesten halen niet zomaar gedurfde capriolen uit, nee, ze gebruiken het om een verhaal te vertellen. Een verhaal waarbij iedereen geboeid luistert en stiekem de adem inhoudt. Bekijk het programma en geniet van één van de voorstellingen dit weekend.

Rotterdam Circusstad.
Van 29 april tot en met 5 mei 2013.
Toegang: prijzen variëren per voorstelling. Gemiddeld betalen volwassenen € 7,50 en kinderen € 5,- entree.

Fietsen langs bloeiende tulpen

Eindeloos strekken de gekleurde bollenvelden zich voor je uit, tijdens een tochtje door de Noordoostpolder. Geniet dit weekend van de tulpen, die eindelijk in bloei staan, en rijd de 80 kilometer lange Bollenroute met Tuinenroute door dit prachtige gebied. Een heerlijk uitje voor de lente!

Bollenroute met Tuinenroute.
De Bollenroute is nog te volgen tot en met 12 mei 2013.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-04-29 15:42:18 - 551

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

  
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.