Amsterdamse Amstel vol muziek

Nick & Simon zingen de sterren van de hemel!

Amsterdams Bevrijdingsfestival Nieuws door

archief oud artikel 5 mei 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Vandaag vieren we de vrijheid! Overal in het land is het feest met de leukste optredens, debatten en activiteiten. Sluit de dag goed af met een bezoekje aan het 5 mei-concert op de Amstel. Nick & Simon en de Marinierskapel zingen en spelen de sterren van de hemel!

Vandaag zijn vanaf 21:00 uur de mooiste klanken te horen aan de Amsterdamse Amstel tijdens het Bevrijdingsconcert. Onder leiding van de Marinierskapel staan onder andere Nick & Simon en Maria Fiselier op het podium. Met de prachtige Amstel, de grachtenpanden en typische Amsterdamse woonboten, is dit concert heel bijzonder.

Nick & Simon

Nick & Simon hebben er zin in. "Het is ontzettend eervol bij het 5 mei-concert op te mogen treden', vertellen de zangers. "Juist omdat we vorig jaar al Ambassadeurs van de Vrijheid waren. Het zal een uniek concert worden, waarin we een cross-over maken naar de klassieke muziek." Speciaal voor deze avond herschreven zij het lied De soldaat. Nu is het lied een hart onder de riem voor de Nederlandse militairen in Uruzgan en hun familie thuis. "Oorlog is dichtbij: de gruwelijkste taferelen spelen zich maar een paar uur vliegen hiervandaan af", vertel Nick.

Het concert is gratis te bezoeken! Blijf je liever thuis? Het concert is ook live te volgen op televisie.

Het concert is ook live te volgen op televisie!
Vind nog veel meer activiteiten voor een feestelijke Bevrijdingsdag.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 5 mei 2013 - 1191