Verdwalen in een doolhof

Uitjes op het platteland |  
Redactioneel door

De mooiste doolhoven van Nederland

5 juli 2013 Cultuur Metershoog maïs, dichtgegroeide heggen of houten schuttingen: verdwalen in een doolhof is hartstikke leuk en spannend. Ga met DagjeWeg.NL mee op avontuur en vind als eerste de uitgang van de mooiste doolhoven van Nederland. Geniet daarna op de uitkijktoren van een prachtig uitzicht of neem een duik in een zwembad vol maïs.

Grootste doolhof ter wereld

Het Doolhof in Ruurlo staat bekend als het grootste heggendoolhof ter wereld. Maar omdat de paden erg breed zijn is het niet heel moeilijk om het midden te vinden. Is het gelukt? Beklim dan de grote uitkijktoren en geniet van het mooie uitzicht over het doolhof. Leuk om de rest van je vrienden of familie te zien puzzelen met de route, terwijl je zelf de oplossing al lang gevonden hebt.

Geopend van 1 april tot en met 31 oktober 2013.

Slenteren door metershoog mais

Als het mais hoog genoeg is, is het tijd voor een ontdekkingstocht door het doolhof in Saaxumhuizen. Elk jaar ziet het doolhof er weer anders uit en bestaat de speurtocht uit andere vragen. Maar net als elk jaar ontvang je een het Bloemen-Boerderij-MAÏSDIPLOMA. Nog leuker: koop een knapzak en voel je een echte ontdekkingsreiziger in het doolhof. Overal in het doolhof staan bankjes, om even uit te rusten en te genieten van de natuur. En er staat ook een uitkijktoren om alle hoeken en gaten van het enorme doolhof te zien.

Geopend van 5 juli en 13 oktober 2013.

Intelligent doolhof

Het doolhof van het Geofort bestaat niet uit heggen of mais, maar uit schuttingen. Hier kun je echt niet doorheen kijken! Vind de slimste weg door het doolhof, bijvoorbeeld door een geurspoor te volgen, of ga op pad met een Iphone en zoek net als een bij de digitale bloemen. De weg vinden was nog nooit zo leuk en leerzaam!

Het hele jaar geopend.

Zwemmen in maïs

Elk jaar is er weer een nieuwe route door het maïs bij Maïsdoolhof Malden. Vanaf de uitkijktoren is er een prachtig uitzicht over de route. Naast de doolhof is er nog veel meer te doen bij de Maïsdoolhof Malden. Neem bijvoorbeeld net als Dagobert Duck een duik in het goudgele mais in een heus maïszwembad! Maar er is nog veel meer te ontdekken, zoals een springkussen, jeu de boulesbaan, een dierenweide, reuzendart en er zijn bouwblokken en Oud Hollandse spelletjes. Ook is er een zandbak met waterpomp om lekker mee te kliederen. Urenlang speelplezier!

Geopend van 26 juni tot en met 31 oktober 2013.

Puzzelen in een doolhof

Vragen beantwoorden over het leven van dieren op de boerderij en ondertussen je weg vinden door metershoog maïs: ga de uitdaging aan in het Boerendoolhof in het Utrechtse Kamerik. Nog spannender is het om 's nachts het doolhof in te gaan. In het donker wordt het een echt spookdoolhof! Neem daarna ook even een kijkje op de kinderboerderij. Varkentjes, geitjes en een koe met een kalfje, ze lopen er allemaal. Misschien mag je een geitje wel melk geven!

Geopend van 21 juli tot en met 30 september 2013.

Vind nog veel meer leuke tips voor een uitje op het platteland.

Laatst gewijzigd: 2013-08-06 16:10:48 · Gepubliceerd: 2013-05-15 14:45:56 - 1513