Seriemarathons in de hoofdstad

Bekijk de spannendste tv-series tijdens het Amsterdam Series Weekend

Westergasfabriek Nieuws door

archief oud artikel 24 mei 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Je weekend op de bank doorbrengen met de afstandbediening binnen handbereik en je favoriete series op het televisiescherm kan heerlijk ontspannend zijn. Maar dit weekend geniet je samen met tientallen anderen van de leukste series op een groot scherm. Van 24 tot en met 26 mei 2013 staat de Westergasfabriek namelijk in het teken van het eerste Amsterdam Series Weekend.

"Televisieseries winnen ook in Nederland aan populariteit. Maar we hadden in Nederland nog geen plek waar we deze series met onze vrienden op groot scherm kunnen kijken. Dat creëren we met Amsterdam Series Weekend," aldus Fulko Kuindersma, oprichter van Amsterdam Series Weekend. De organisatie van het evenement richt zich vooral op prijswinnende en kwalitatieve producties. Op diverse locaties in Amsterdam worden de eerste afleveringen van nieuwe seizoenen, compleet nieuwe series, volledige seizoenen (marathons) en 'season finales' uitgezonden.

Een kleine greep uit de series die je dit weekend op het witte doek kunt bewonderen: A'dam en E.V.A. (een ode aan de stad, het leven en de liefde), Borgen (Deense dramaserie over een politieke partij), Friends (misschien wel de populairste sitcom ooit), True Blood (bloedstollend vampierendrama) en Modern Family (Golden Globe winnaar voor beste komedieserie van 2012).

Er is meer

Maar het blijft niet alleen bij staren naar een groot scherm. Zo is er tijdens Amsterdam Series Weekend een meet & greet met de makers en acteurs van A'dam en E.V.A. en een feest in het thema van het Amerikaanse televisiedrama Breaking Bad. Scenarioschrijver Maria Goos leert je de fijne kneepjes van haar vak tijdens een huiskamergesprek in de UPC Livingroom. Op vrijdag- en zaterdagavond betreden bezoekers de rode loper op weg naar premieres van TV-series die nog niet eerder in Nederland zijn uitgezonden.

Op zondagochtend staat het serieweekend in het teken van kinderen. Tijdens de UPC Familydag genieten de allerkleinsten van hun favoriete televisiehelden uit series als Crash & Bernstein, De Wonderlijke Wereld van Gumball en Sofia het Prinsesje.

Praktisch

De vertoningen tijdens Amsterdam Series Weekend vinden plaats in en rondom de Westergasfabriek op vrijdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 0:00 uur. Een kaartje voor het Amsterdam Series Weekend kost €15,00. Wil je een marathon bijwonen, dan moet je van tevoren even reserveren.

Ontdek de leukste bioscopen van Nederland.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-05-22 16:03:42 - 229