1

De indrukwekkende wereld van Pixar

Backstage bij 's werelds meest fascinerende animatiestudio

Pixar, 25 Years of Animation Nieuws door

archief oud artikel 30 mei 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Altijd al willen weten hoe een animatiefilm in elkaar wordt gezet? In Amsterdam kun je vanaf vandaag backstage om een kijkje te nemen in de creatieve en dynamische wereld van de Amerikaanse Pixar Animation Studios.

Amsterdam EXPO opent vandaag haar deuren voor de internationale expositie Pixar: 25 Years of Animation. Pixar Animation Studios maakte de eerste volledige 3D-animatiefilm ooit (Toy Story) en inmiddels heeft het bedrijf tientallen awardwinnende films op haar naam staan. Voor de expositie Pixar: 25 Years of Animation zijn meer dan 500 oorspronkelijke kunstwerken geselecteerd uit de archieven van Pixar in Californië. Een indrukwekkend kijkje in de keuken van 's werelds meest geavanceerde animatiefilms. Want hoewel Pixar gebruik maakt van de nieuwste animatietechnologieën, beginnen alle films aan de tekentafel.

Ontdek hoe de filmklassiekers van Pixar tot leven komen!

Verhaal achter de animatieklassiekers

Wie kent niet de klassiekers Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up? Ook zo benieuwd hoe die films tot leven worden gebracht? Of hoe het begonnen is bij Pixar en wat er allemaal nog meer mogelijk is in de toekomst? Een indrukwekkende tentoonstelling vertelt het verhaal van de animatieklassiekers en het soms jarenlange werk dat aan een film voorafgaat. De uitgebreide tentoonstelling omvat 350 ingelijste kunstwerken; 51 maquettes; 45 niet ingelijste werken; 49 geprinte digitale werken, pastellen, pentekeningen, schilderijen, kleifiguren en enkele projecties die exclusief voor de tentoonstelling gemaakt zijn.

Twee hoogtepunten daarvan zijn de speciaal ontwikkelde media-installaties de Toy Story Zoetrope en de Artscape. Dit zijn ronddraaiende installaties met diverse tekeningen, waardoor de illusie ontstaat dat er een animatiefilmpje te zien is.
Ook is in Amsterdam de exclusieve wereldpremière van de 'making of' video van de nieuwe film Monsters University, die in juli 2013 in première gaat. Kortom: je kijkt je ogen uit bij deze betoverende expositie.

Pixar: 25 Years of Animation is een belevenis voor alle leeftijden en is slechts vijf maanden te zien in Amsterdam EXPO. Reserveer dus nu je kaarten en beleef de wereld van Pixar zelf.

Bezoekersinformatie

Pixar, 25 Years of Animation
De tentoonstelling is te zien van 30 mei tot en met 27 oktober 2013.
Amsterdam EXPO is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur. De laatste bezoekers worden tot een uur voor sluitingstijd van de tentoonstelling binnen gelaten. Vanaf 21 juni elke vrijdag open tot 21:00 uur.
Volwassenen betalen 19 euro, studenten en senioren betalen 17 euro, kinderen en jongeren betalen 13 euro. Kinderen tot vijf jaar hebben gratis toegang
NB. Online tickets zijn iets goedkoper.

Laatst gewijzigd: 2013-06-18 10:34:14 · Gepubliceerd: 30 mei 2013 - 478