1

Dagje uit dit weekend!

Verse haring, winkelen tot middernacht en een Japanse tuin

UITagenda DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 30 mei 2013 Cultuur Haal de slippers, zonnebrillen en grote flaphoeden maar uit de kast, want het wordt een zonnig weekend! Trek eropuit en vang alle zonnestralen op. Geniet van een lekkere verse haring in Scheveningen, zwier door de Japanse tuin op landgoed Clingendael of 'shop till you drop' in Haarlem totdat de zon ondergaat. DagjeWeg.NL wenst iedereen een fijn weekend!

Vlaggetjesdag Scheveningen

Eigenlijk is de haring nog niet vet genoeg, maar toch viert heel Scheveningen zaterdag 8 juni 2013 Vlaggetjesdag. Vroeger was Vlaggetjesdag de dag dat vissersschepen versierd met vlaggetjes op zoek gingen naar haring. Nu is de komst van de Nieuwe Haring de reden om de schepen op te sieren en een gezellig feestje te vieren. Zo zijn talloze grote en kleinere visserijschepen te zien op het water tijdens de vlootschouw, ga je terug in de tijd met Oud-Hollandse kinderspelen en laten shantykoren van zich horen. En natuurlijk mag een lekker hapje haring ook niet ontbreken.

8 juni 2013.
Toegang: gratis.

Mode Biënnale Arnhem

Vanaf zondag 9 juni 2013 staat Arnhem zes weken lang in het teken van mode. De Mode Biënnale gaat van start! Het thema van dit jaar is Fetishism in Fashion. Kleding wordt namelijk een steeds belangrijkere manier om je emotie te kunnen uiten. Daardoor worden outfits soms steeds absurder en wordt kleding steeds vaker gezien als kunst. Op verschillende locaties in de stad kun je genieten van catwalkshows, lezingen, workshops en exposities. Ook leuk zijn verschillende rondleidingen door de stad, langs bijzondere etalages. Erg handig: op zondag kun je in heel de stad gratis parkeren.

Van 9 juni tot en met 21 juli 2013.
Toegang: verschilt per activiteit.

UITagenda DagjeWeg.NL Uitjes voor kinderen Outdoor activiteiten

Thomas de trein komt naar de Veluwe

Ja, hij is het echt! Thomas de Stoomlocomotief! Het populaire treintje uit de gelijknamige tv-serie komt van 7 tot en met 9 juni 2013 helemaal uit Engeland naar de Veluwe. Hier kan hij rekenen op een heleboel jonge fans, die hem graag willen ontmoeten. Vanuit Beekbergen maak je met de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij een mooie stoomreis over de Veluwe, richting Thomas. Aangekomen in Sodor kun je genieten van een fantastische voorstelling. Daarna kun je met de beroemde Thomas op de foto!

Van 7 juni tot en met 9 juni 2013.
Toegang: 20,- euro voor volwassenen, en 15,- euro voor kinderen.


Thomas de Trein kwam eerder al een keertje langs in het Spoorwegmuseum.

Japanse tuin Clingendael

Zwieren door een Japanse tuin, genieten van prachtige zeldzame bomen en planten en even ontspannen in het paviljoen. De Japanse tuin op landgoed Clingendael is weer geopend! Vanuit het paviljoen hebben bezoekers een prachtig uitzicht over de hele tuin. De rode bruggetjes, de bloemen, het theehuisje en de roodgekleurde bomen: ze maken de tuin tot een schitterend plaatje. Deze tuin is zo kwetsbaar, dat hij maar zes weken per jaar geopend is. Dus kom snel een keertje langs. De najaarsopening begint weer op 14 oktober 2013.

Alleen nog geopend op 9 juni 2013.
Toegang: gratis.

Haarlem ShoppingNight

Zaterdag 8 juni 2013 is het in Haarlem echt 'shop till you drop'. Hier zijn de winkels namelijk tot middernacht geopend tijdens de Haarlem ShoppingNight! Langs alle geopende winkels ligt een rode loper, zodat je precies weet waar je zijn moet. Op het Hortusplein is bijvoorbeeld een mooie fashionshow te zien, de Zijlstraat staat in het teken van 'Saturday Night Fever' en in de Gierstraat kun je swingend shoppen.

8 juni 2013, 18:00 uur tot 0:00 uur.
Toegang: gratis.

Vind nog veel meer leuke activiteiten op de kalender van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-06-13 12:23:42 · Gepubliceerd: 30 mei 2013 - 472