Proef van het landleven

Heerlijke producten en roofvogeldemonstraties op Kasteelfair Middachten

Kasteel Middachten Nieuws door

archief oud artikel 31 mei 2013 Toerisme Landgoed Middachten is het hele weekend vol in bedrijf. Valkeniers laten hun roofvogels af en aan vliegen en bordercollies jagen voor het oog van het publiek op hun schapen. Tijdens de Kasteelfair Middachten mag iedereen proeven van dit heerlijke landleven!

Rondom het kasteel en in de tuinen genieten bezoekers van de Kasteelfair Middachten met volle teugen van het landleven. Met iets lekkers te eten uit de streek of door de handgemaakte kunst die in de kraampjes te koop is. En behalve kopen is er heel veel te zien. Valkeniers laten hun machtige vogels over de menigte zweven, zo dichtbij dat je ze bijna aan kunt raken. Ook bordercollies vertonen hun kunsten door schaapskuddes op te drijven. Een boeiend schouwspel voor jong en oud!

Voor de kinderen

Voor kinderen is het kasteel een fantastische speelplaats, waar ze op de grachten varen met kano's of rondlopen in plastic ballen. Daarna nog een ritje maken op een pony en springen op een luchtkussen en de dag kan niet meer stuk. Tijdens de fair is het kasteel toegankelijk voor publiek en kunnen bezoekers aansluiten bij een rondleiding door de tuinen.

Landgoed Middachten

Het Kasteel Middachten met haar rood-witte luiken kent een lange geschiedenis. Van oorsprong moest dit versterkte huis met haar grachten en dikke muren de bewoners beschermen tijdens aanvallen. Generatie op generatie bewoonde het huis, en het kwam nooit in de verkoop. 1673 was een noodlottig jaar voor Middachten, want het kasteel werd verwoest. Gelukkig besloot Godard van Reede, de toenmalige eigenaar, de burcht te verbouwen, zodat ook nu iedereen nog van het prachtige bouwwerk met de bossen en tuinen kan genieten.

Bezoekersinformatie

Kasteelfair Middachten.
Van 31 mei tot en met 2 juni 2013.
Toegang: € 9,- voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-31 11:25:50 · Gepubliceerd: 2013-05-31 09:17:42 - 220