Living statues: verstilde straatkunst in Valkenburg

Kijken mag, kietelen niet...

Levende standbeelden bekijken in Valkenburg Nieuws door

archief oud artikel 9 juni 2013 Toerisme Valkenburg, Limburg Daar staan ze, verspreid door het centrum van Valkenburg: de vele straatkunstenaars, geschminkt, verkleed en omgetoverd tot levende standbeelden.

Het Nederlands Kampioenschap Living Statues wordt zondag 9 juni voor de vierde keer gehouden in Valkenburg. Het centrum van dit gezellige en toeristische stadje staat helemaal in teken van deze vorm van 'verstilde' straatkunst. Tenminste... soms beweegt er eentje!

Meer dan twintig professionele straatkunstenaars uit alle delen van het land doen hun best zo goed mogelijk stil te staan en daarbij hun eigen tafereel uit te beelden. Zo is er een Dienstertje te zien, en Jeanne d'Arc, Juffrouw Spinnenwiel, Kruimeltje en de Vallende Ober...

Probeer zelf ook uit hoe het is om een levend standbeeld te zijn!

Wie heeft de leukste act?

Loop eens rond langs alle taferelen en bekijk de menselijke standbeelden goed. Welke staat het beste stil? Wie is het mooiste uitgedost? Wie heeft de leukste act? Dat wordt nog moeilijk kiezen! Het publiek stemt zondag mee op de beste en mooiste 'living statue'. Er is ook een jury die uiteindelijk de winnaar kiest. Hij of zij wordt Nederlands Kampioen Living Statue en krijgt ook nog een ticket voor het World Statues kampioenschap in Arnhem.

Vanaf 17:30 uur vormen alle beelden een defilé op de trappen bij de Polfermolen en zijn ze nog een keer in volle glorie te bewonderen. Daarna volgt de uitslag.

Probeer het zelf uit!

Zelf ervaren hoe het is om een levend standbeeld te zijn? Er zijn in Valkenburg gratis workshops van professionele docenten. Zo kun je zelf de ervaring van een stilstaand standbeeld beleven! Op een speciaal podium mag iedereen die wil uitproberen hoe leuk en moeilijk het is om te acteren als standbeeld. Ook heel leuk voor de kinderen! Wie weet doe je volgend jaar zelf wel mee, als je tenminste genoeg geduld hebt...

Laatst gewijzigd: 2013-06-10 12:01:17 · Gepubliceerd: 2013-06-06 11:26:15 - 779