1

Chillen met jazz op Texel

JAZZ on the WAVES brengt jazz, funk en soul naar het eiland

Dagje uit op Texel Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2013 Cultuur Den Hoorn, Noord-Holland Met de zon op je neus, de zee vlakbij en goede muziek kan het weekend op Texel niet meer stuk. Het eiland swingt drie dagen lang met Jazz on the Waves, een jazzfestival in Den Hoorn. De saxofoniste Susanne Alt, de Nederlandse jazzbands Gare du Nord en Jungle by Night beloven er mooie avonden van te maken.

Vrijdagmiddag trapt Theater Restaurant Klif 12 al voorzichtig af door de hele middag concertfilms te vertonen. En in de avond begint JAZZ on the WAVES dan echt! Met optredens van Sextet & Ko, de saxofoniste Susanne Alt & Band en later op de avond komen Han Bennink, Michael Moore & Ernst Glerum nog langs. De avond sluit met een vette afterparty met Dj Maestro en wederom Susanne Alt.

Zaterdag en zondag op Texel

Niet alleen jazz, maar ook fusion, soul, wereldmuziek en dance klinken door het Texelse Den Hoorn. Op zaterdag organiseert het festival (muziek)workshops, lezingen en films. De hele middag staan de deuren van muziekschool in Dorpshuis de Waldhoorn open voor jong en oud. Op het festivalprogamma staan workshops voor jongeren en volwassenen & een workshop Jazzkids. De kans om jazz tot in je tenen te voelen! En natuurlijk is er weer genoeg om naar te luisteren, zoals de twee Nederlandse jazzbands Gare du Nord en Jungle by Night die in de Waldhoorn optreden.

Weekendje naar Texel

Een dagje naar Texel is zo geregeld met Texeltours. Organiseer compleet dagje Texel voor het hele gezin. Bij aankomst op het eiland staat er een touringcar, een gave cabriobus of een Engelse dubbeldekker te wachten om alle mooie plekjes van het eiland te laten zien. Bezoek Ecomare en maak kennis met de zeehonden, schuif aan voor een lunch en rijd verder naar de Texelse Brouwerij met Texeltours.

Nog een tip: bezoek Kaap Skil! Maak voor even deel uit van de band tussen Texel en de zee in dit museum. Geniet van een gerookt visje en help mee een visnet te repareren. Iedereen krijgt zeebenen!

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:22:05 · Gepubliceerd: 7 juni 2013 - 229