1

Nationale Buitenspeeldag 2015: buiten op avontuur

Welk avontuur beleef jij op de Buitenspeeldag?

Spelen op straat op de Buitenspeeldag Nieuws door
Foto 1. Versier de straat met stoepkrijt of ga gewoon lekker buiten zitten tekenen! Foto: Jantje Beton

archief oud artikel 10 juni 2015 Natuur Landelijk Allemaal de buitenlucht in! Vandaag is het de landelijke Buitenspeeldag en dat betekent dat er buiten allemaal leuke dingen te doen zijn. Houd jij ook zo van samen buiten spelen? Trek een oude broek aan, haal je laarzen uit de kast, zoek je vlieger op of een voetbal. Er is vanmiddag van alles te beleven bij jou in de buurt!

Heb je een favoriete speeltuin of speelbosje waar je op elk vrij moment te vinden bent? Dan weet je hoe leuk het is om – samen of alleen – buiten te spelen. Er zijn ook kinderen die niet buiten kunnen spelen, bijvoorbeeld omdat er geen speelplek in de buurt is. Daarom wordt er elk jaar een speciale dag georganiseerd. Op deze landelijke Buitenspeeldag wordt soms de hele straat afgezet. Zo kunnen er geen auto's rijden en de kinderen kunnen veilig spelen.

Spelen op straat

Tussen 13:00 uur en 17:00 uur kun je buiten overal terecht. Misschien wordt er bij jou in de buurt wel een leuke activiteit georganiseerd: een spel- of knutselmiddag, een springkussen of een stoepkrijtwedstrijd! Ontdek snel waar in jouw buurt leuke activiteiten van de Buitenspeeldag zijn! Er zijn minstens 1000 plekken waar je uit kunt kiezen. Wordt er niets georganiseerd? Trommel dan zelf je vrienden bij elkaar, houd een tafeltennistoernooi, bouw een hut in het bos of geef op straat een modeshow voor je buren. Alles mag vandaag!

Heb je meer zin om televisie te kijken? Helaas... op tv-zender Nickelodeon is de hele middag niets te zien! Ga dus lekker naar buiten en beleef een leuk avontuur!

Praktische informatie

Landelijke Buitenspeeldag 2015 op woensdag 10 juni. Kijk op de website van de landelijke Buitenspeeldag om te zien waar je terecht kunt.
Foto 2. De straat is helemaal het terrein van de kinderen! Foto: Jantje Beton, copyright Gerard van Til
Foto 3. Wie kan het langste touwtjespringen? Foto: Maik Baird, Flickr

Laatst gewijzigd: 2015-06-09 11:58:58 · Gepubliceerd: 10 juni 2015 - 225