Veel geblaat en veel wol in Rheden

Bruisend schaapscheerderfeest midden in het dorp

Schaapscheerdersfeest Rheden Nieuws door

archief oud artikel 15 juni 2013 Toerisme Rheden, Gelderland Rheden stroomt zaterdag 15 juni vol schapen. Je kunt hier live zien hoe schapen met de hand van hun wollige vachtje worden ontdaan. Het eeuwenoude ambacht wordt voor de 45e keer getoond tijdens het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest.

Een echte schaapsherderin komt 's ochtends in alle vroegte met haar kudde het dorp in. Na de officiële overhandiging van de scheerdersschaar start het feest en kunnen de herderin en de andere scheerders met hun klus beginnen. Het duurt ongeveer de hele dag voor de hele kudde geknipt en geschoren is. Heb je ooit zoiets in het echt gezien?

Heb je ooit zoiets in het echt gezien?

Rondje in de draaimolen

Als je genoeg schaapjes geteld hebt, kun je rondslenteren over de braderie die zich uitstrekt over verschillende straten. Neem een kijkje bij de standwerkers, of draai een rondje in de draaimolens. Leef je uit op het springkussen of knuffel de kleine kinderboerderijdieren die er te zien zijn.

Kinderen kunnen samen met de scouting broodjes bakken boven een vuurtje en meedoen met kinder-sumoworstelen. Ook vaders en moeders hoeven niet de hele tijd naar de schapen te blijven kijken. Er is van alles te doen, zoals een balletje trappen en haring proeven. En er is overal vrolijke dweilorkestmuziek te horen.

Moe van het schapengeblaat en het slenteren? Probeer een stoelmassage uit of geniet van een drankje op het horecaplein! Rheden bruist en blaat zaterdag 15 juni, dus maak er een gezellig dagje uit van voor de hele familie!

Bezoekersinformatie


Schaapscheerdersfeest Rheden
Zaterdag 15 juni
In het centrum van Rheden
Entree: gratis

Laatst gewijzigd: 2013-06-14 14:25:52 · Gepubliceerd: 2013-06-12 15:57:54 - 142