In de rij voor de Luchtmachtdagen

Luchtmachtdagen: De tijd vliegt Nieuws door

archief oud artikel 14 juni 2013 Toerisme Volkel, Noord-Brabant De echte vliegtuigspotters staan de komende dagen al om 8:00 uur paraat op de Vliegbasis Volkel. Samen met het publiek viert de Koninklijke Luchtmacht haar 100-jarig bestaan op de jaarlijkse Luchtmachtdagen. Het luchtruim boven de basis is deze dagen het domein van dappere piloten, die de mooiste stunts uithalen. Maar vergeet niet om ook eens voor je uit te kijken!

Met vliegtuigen, helikopters en ander materieel haalt de Koninklijke Luchtmacht alles uit de kast voor de jaarlijkse Luchtmachtdagen. Op de grond staan de indrukwekkendste vliegtuigen en de hele dag door kijken bezoekers ademloos naar de vliegshow boven hun hoofden. Dit jaar viert de Koninklijke Luchtmacht haar 100-jarig bestaan en dat is ook het thema van de Luchtmachtdagen. Een stukje historie is te vinden in de traditiekamer Typhoon van Vliegbasis Volkel en in de museumtent waar diverse militaire musea vertegenwoordigd zijn. En voor een blik in de spannende toekomst is er het Flight Test Office F-16 van Vliegbasis Leeuwarden, waar ze nieuwe systemen voor F-16's testen.

Let op: de organisatie van de Luchtmachtdagen roept bezoekers op om met het openbaar vervoer te komen omdat er zo'n 250.000 bezoekers worden verwacht. Er zijn speciale bussen vanaf treinstation Oss en Uden.

Wat is er te zien op de Luchtmachtdagen?

De hele dag door, van 9:00 uur tot 17:00 uur cirkelen diverse vliegtuigen in het luchtruim boven Volkel. De vliegtuigen komen uit binnen- en buitenland om hun kunsten te demonstreren. Zo is er een Britse Gloster Meteor, het eerste jachtvliegtuig na de Tweede Wereldoorlog, en vliegt de oranje F-16 van het Nederlandse F-16 demoteam weer over. Ook op de grond is van alles te zien en te beleven! Zoals de gerestaureerde Lockheed F-104G Starfighter bijvoorbeeld, en een Boeing CH-47D/F Chinook, de zwaarste transporthelikopter van de Luchtmacht. Defensie verwacht met al dit spektakel zo'n 250.000 bezoekers te trekken, dus zorg dat je erbij bent!

Bezoekersinformatie

Luchtmachtdagen 2013.
14 en 15 juni 2013 van 9:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 16:52:22 · Gepubliceerd: 14 juni 2013 - 1805