1

Ontdek hoe Braziliaans jij bent!

Het tropische land vol zon, voetbal en muziek is dichterbij dan je denkt

Vier de Braziliaanse junifeesten in Tropenmuseum Junior Nieuws door

archief oud artikel 19 juni 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Zin om naar Brazilië te gaan? Het tropische land vol zon, voetbal en muziek is dichterbij dan je denkt! Ontdek het tijdens de interactieve doe-tentoonstelling MixMax Brasil en vier in juni een typisch Braziliaans boerenfeest mee.

In Brazilië zijn deze feesten minstens zo populair als carnaval! De 'Festa Junina' zijn een mix van Europese, Afrikaanse en Indiaanse invloeden en jij kunt ze deze maand meemaken in het Tropenmuseum Junior. Leer de echte quadrilha, de wervelende bruiloftsdans of maak samen met de medewerkers vrolijke forro-muziek en toost op het bruidspaar!

Op zoek naar de bruidegom

Het verhaal gaat namelijk dat de Braziliaanse bruid in verwachting is... de aanstaande vader wordt gedwongen om met haar te trouwen, maar hij is nergens te vinden! De hele bevolking gaat op zoek naar hem en als hij eindelijk gevonden is, wordt de quadrilha gedanst! Mix ook nog je eigenlijk heerlijke fruitcocktail en beleef een echt Braziliaans feest in het Tropenmuseum.

Niets is wat het lijkt

De feesten worden gevierd in het kader van MixMax Brasil, doe-voorstelling waarbij je je ogen uitkijkt. Zwart-witte straatkunst, graffiti, een stronkenkunstenaar en kunst van plastic pet-flessen... je dwaalt op je gemak door de kunstenaarswijk, loopt tussen de luchtwortels van de mangrove en op een echt Braziliaans plein. Maar... niets is wat het lijkt! Brazilië wordt in al z'n geuren en kleuren naar Amsterdam gehaald!

Het leuke van de tentoonstelling is dat je zelf gaat nadenken over alledaagse voorwerpen en hoe je daarmee iets nieuws kunt maken. Ben je al nieuwsgierig? Kom dan zeker kijken, mee dansen en feesten en ontdek hoe Braziliaans je bent.

Tropenmuseum in de prijzzen

Het Tropenmuseum Junior is genomineerd voor twee prijzen vanwege de creatieve aanpak bij de doe-tentoonstelling MixMax Brasil. Begin juli worden de winnaars uitgekozen door een internationale vakjury. In 2012 won het Tropenmuseum Junior ook al de Children's Museum Award.

Bezoekersinformatie


Vier de Braziliaanse junifeesten in Tropenmuseum Junior
Onderdeel van de doe-tentoonstelling MixMax Brasil
Tropenmuseum Junior
Elk weekend in juni zijn er speciale programma’s vanwege Festa Junina.
Toegang: kinderen van 4 t/m 12 jaar 8,00 euro en volwassenen 12,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2013-06-19 09:20:01 · Gepubliceerd: 19 juni 2013 - 485