Genieten van cultuur in zomers Amsterdam

Dagje slenteren in cultuurstad Amsterdam Reportage door

archief oud artikel 20 juni 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Of je nu vaak in Amsterdam komt, of dat je er nog nooit bent geweest: de Nederlandse hoofdstad is altijd weer verrassend. Geniet van de zomer in deze grote, gezellige cultuurstad!

Verken Amsterdam te voet, dat werkt het beste als je veel wilt zien. Of stap af en toe in een tram en laat je een bepaalde kant opvoeren. Verdwalen is hier niet erg. Maar als je toch een paar tips wilt, dan zijn hier een paar leuke dingen om te doen.

Muziek in het Vondelpark

Het Vondelpark is altijd een goeie plek. Maar met de zon boven je hoofd, met je blote voeten op het gras... een prima plek om uit te rusten van het slenteren of om energie op te doen voor je dagje Amsterdam. De hele zomer door is er muziek te horen in het park. Drie maanden lang geniet je hier op een relaxte manier van het Vondelpark Openluchttheater. Welke dag je ook komt, er is altijd wel iets te zien of te horen: (kinder)theater, dans, cabaret, jazz, comedy en muziek.

Broodje kaas en vioolmuziek

Als je gelukt hebt loop je tussen de middag, in de lunchpauze, tegen studenten van het Conservatorium aan. Zij geven in de onderdoorgang bij het Rijksmuseum lunchconcerten tijdens het Holland Festival. Neem je eigen brood mee en geniet van de muziek van deze jonge talenten!

Rijksmuseum

En als je er dan toch bent, neem dan vooral een kijkje in het vernieuwde Rijksmuseum. De moeite van een bezoek waard, ook al kun je dat beter op één aparte dag plannen (of meerdere). Want je bent na afloop het slenteren waarschijnlijk zat. Er is zoveel te zien in dit grote museum, vol kunst en erfgoed. DagjeWeg.NL nam een kijkje in dit museum vol verhalen.

Intussen, een stukje verderop...

Er valt genoeg te zien in de binnenstad en rond het Museumkwartier. Maar kijk ook eens verderop.

Het Rembrandthuis

Rembrandt van Rijn krijgt alle aandacht in het Rijks, maar hij heeft ook zijn eigen museum in Amsterdam. Het Rembrandthuis is een kleinschalig museum, gevestigd in het vroegere woonhuis en atelier van Rembrandt. Hier krijg je een echt inkijkje in Rembrandts leven en werkwijze.

Waterlooplein

Klaar met de kunst? Meng je onder de Amsterdammers op het Waterlooplein. De markt hier is al meer dan honderd jaar het bruisende middelpunt van de binnenstad. Je kunt er naar hartenlust snuffelen naar oude boeken en tweedehands kleding, fietsen, meubels en snuisterijen. Deze markt is elke dag tussen 9:00 uur en 18:00 uur te bezoeken, behalve op zondag. Vroeger was dit het hart van de Amsterdamse Jodenbuurt, een levendige volksbuurt met nauwe straatjes en smalle gangen.

Winkelen in de 9 Straatjes

De 9 straatjes is een knusse wijk vol kleine winkels, nog redelijk verborgen, maar allang gevonden door de echte liefhebbers van vintage. Tussen de grachten in vind je een kleurrijk winkelgebied. Ontdek Amsterdam van een andere kant!

Voor de echte liefhebber

Als je Amsterdam écht wilt leren kennen, neem je natuurlijk een kijkje in het Amsterdam Museum. Hier vinden inwoners van de stad, maar ook toeristen, een veelzijdige en interactieve expositie over het ontstaan en de betekenis van Amsterdam. Er zijn ook diverse wisselende tentoonstellingen. Leuk om met kinderen heen te gaan!

Foto 1. Tour langs de geschiedenis van de hoofdstad in het Amsterdam Museum.
Foto 2. Genieten in het Vondelpark van muziek en theater. Foto: Wikipedia
Foto 3. Ook buiten is genoeg moois te zien. Foto: Wikipedia
Foto 4. Ronddwalen en je verwonderen in het Rijksmuseum.
Foto 5. Dagje slenteren in Amsterdam: de beste manier om veel te ontdekken.
Foto 6. Ongegeneerd snuffelen op het Waterlooplein. Foto: Flickr

Laatst gewijzigd: 2013-06-24 15:09:07 · Gepubliceerd: 20 juni 2013 - 464