1

Beschuit met muisjes in de dierentuin

Babyboom in de dierentuin Nieuws door

archief oud artikel 24 juni 2013 Natuur Er zijn de afgelopen maand heel wat nieuwe babydieren bijgekomen in de dierentuinen. Er zitten bijzondere geboortes bij. Ga jij ook op kraambezoek? DagjeWeg.NL zet op een rijtje waar je de nieuwe dieren kunt bewonderen.

Babyboom in Overloon

Heb je wel eens een baby-streepkopgans gezien of een klein doodshoofdaapje? In het Noord-Brabantse Zoo Parc Overloon was de afgelopen tijd een ware babyboom, want er werden ook rendieren, Indische antilopen en kroeskoppelikanen geboren. Als die laatste wat groter zijn en wat dikker in hun verenpak zitten, krijgen ze van hun vader en moeder deze zomer zwemles op de Aziatische Maidan.

Dochter die vreugde brengt

Al wat eerder dit jaar werd in Safaripark Beekse Bergen een kleine giraf geboren. Ze heeft een mooie naam gekregen: Anuli, dat betekent in het West-Afrikaans 'dochter die vreugde brengt'. Inmiddels brengt het jong ook heel wat vreugde aan de bezoekers van de dierentuin. Samen met haar moeder is Anuli op de savanna. Misschien zie jij haar ook wel rondlopen!

Zeldzame gorillatweeling

Eerst dachten ze in Burgers' Zoo dat moedergorilla N'Gayla maar één baby zou krijgen, maar de verrassing was groot toen er ook nog een tweede aapje geboren werd! Het zijn een jongen en een meisje. Het is best bijzonder dat er een tweeling wordt geboren, dat gebeurt niet zo vaak bij gorilla's.

Witte leeuwen en een rendiertweeling

Inmiddels kun je de twee witte leeuwtjes in Ouwehands Dierenpark ook bewonderen. Ze zijn in maart geboren en bleven daarna een tijdje in het binnenverblijf. Maar nu kan iedereen deze bijzondere dieren in levende lijve zien. Witte leeuwen zijn erg zeldzaam, de dierentuin is dan ook erg trots op deze baby's!

In Ouwehands is nâg een bijzondere geboorte geweest: een rendiertweeling. Rendieren zijn een beschermd diersoort, dus het is voor het fokprogramma erg goed dat deze twee nu zijn geboren. Sinds 1932 was er geen rendier meer geboren in Ouwehands, dus het was groot feest in de dierentuin.

Laatst gewijzigd: 2013-06-20 16:50:27 · Gepubliceerd: 24 juni 2013 - 406