Altijd wat te doen op het Museumplein

Dagje uit in Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Eerste Museumpleinweeken in Amsterdam

23 juni 2013 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Dit weekend bundelen de musea op het Amsterdamse Museumplein voor het eerst hun krachten. Samen vieren ze het Museumpleinweekend, met concerten en rondleidingen.

Het Van Gogh Museum, het nieuwe Rijksmuseum en het Stedelijk Museum zijn eindelijk allemaal weer open. En het beroemde Concertgebouw bestaat 125 jaar. Alle reden voor het hele Amsterdamse Museumplein om een feestje te vieren. En dat is precies wat er dit weekend aan de hand is op het plein. Alle musea organiseren leuke activiteiten voor toeristen en Nederlanders, om te laten zien dat het Museumplein weer bruist als vanouds. Iedereen mag gratis de tuinen van het Rijksmuseum inlopen om de twaalf monumentale sculpturen van de Engelse beeldhouwer Henry Moore te bekijken. En in het Van Gogh Museum en Het Koninklijk Concertgebouw sluiten bezoekers aan bij speciale rondleidingen.

Live concert van het Concertgebouworkest

Zondagmiddag geeft het 125-jarige Concertgebouworkest geeft zondagmiddag een concert in de Braziliaanse stad Sao Paulo. Het concert wordt live op het Museumplein uitgezonden en is dus voor iedereen te beluisteren. Bang voor de regen? Wees niet bang, er liggen poncho's klaar.

Laatst gewijzigd: 2013-06-21 17:20:47 · Gepubliceerd: 2013-06-21 16:37:50 - 476