Party animals in Beekse Bergen

Beekse Bergen - Safaripark | Nieuws door

Safaripark Beekse Bergen bestaat 45 jaar!

28 juni 2013 Natuur Hilvarenbeek, Noord-Brabant Van een grote waterplas kwam een speeltuin en door een groep leeuwen ontstond er als vanzelf een heuse savanne. Safaripark Beekse Bergen viert vandaag alweer zijn 45-jarige bestaan en daar profiteren alle dieren van mee. Kijk vandaag toe hoe zij hun feestmaal verorberen en ga op safari in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek.

De chimpansees zijn vandaag als eerste aan de beurt. Om 11:30 uur verrassen de verzorgers hen met rijsttaarten, gevuld met dagelijkse groente zoals kiwi of tomaat. Zien hoe blij de apen zijn met deze smakelijke verrassing? Dan moet je bij de ingang zijn! Ook de giraffes krijgen iets lekkers te eten. Om 13:00 uur is te zien hoe zij hun hooibalen met takken, kool, maïs en wortels naar binnen werken. Een uur later smullen de kamelen van hun feestmaal en als laatste zijn de stokstaartjes en de hoornraven een traktatie van pompoen en meelwormen. Dit is om 15:00 uur te zien, in het midden van het park.

Hoe het begon: Safaripark Beekse Bergen

Eind jaren vijftig ontstond door zandwinning een enorme waterplas tussen Tilburg en Hilvarenbeek. Dagjesmensen maakten dankbaar gebruik van deze waterplas en dat bracht de gemeente op een idee. In 1964 ging Speelland Beekse Bergen open en al snel volgden uitbreidingen. Safaripark Beekse Bergen begon in 1968 met een groep van veertig leeuwen als Leeuwenpark Beekse Bergen. Pas na vier jaar kwamen hier andere diersoorten bij. Inmiddels wonen er 1250 dieren in het park!

Laatst gewijzigd: 2013-06-27 17:38:56 · Gepubliceerd: 2013-06-27 17:07:06 - 93