1

Waan je in het vroegere Amsterdamse weeshuis

Kindvriendelijke belevingstentoonstelling over Amsterdamse wezen

Het Kleine Weeshuis Nieuws door

archief oud artikel 1 juli 2013 Toerisme Met kinderen naar Amsterdam? Het kan! Ze vermaken zich gegarandeerd bij de belevingstentoonstelling Het Kleine Weeshuis in het Amsterdam Museum. Daar komt de geschiedenis van het Amsterdamse weeshuis tot leven.

Verkleden maar!

Voor kinderen vanaf vier jaar vind je in het Amsterdam Museum de mooi opgezette tentoonstelling Het Kleine Weeshuis. Niet zomaar een tentoonstelling, maar je mag overal aanzitten en je verkleden en... zelfs door de tentoonstelling kruipen!

Je checkt eerst in, voordat je de tentoonstellingsruimte betreedt. Zo kunnen de foto's die van jou worden gemaakt, rechtstreeks naar je e-mailadres worden gestuurd! Met een speciaal polsbandje kun je objecten activeren. Zo duik je in een levensechte expositie. De geschiedenis komt heel dichtbij!

Lesje in geschiedenis

Na deze expositie weet je hoe kinderen hier vroeger in het weeshuis leefden. Hoe het leven er toen uitzag, wat de kinderen aten, welke kleren ze droegen en hoe ze speelden! De jongens en meisjes apart natuurlijk! De meisjes hadden een grotere speeltuin, want zij moesten overdag binnen de poorten blijven. De jongens gingen vaak in de leer bij een baas en zagen op die manier nog af en toe iets van de buitenwereld.

Extra bijzonder is dat het museum ook echt in het gebouw zit waar in de zeventiende eeuw de Amsterdamse weeskinderen leefden. De geschiedenis komt zo op een bijzondere manier tot leven. Extra leuk is het dat de weesjongen Jurriaan de kinderen meeneemt door het weeshuis. En als je uit de tentoonstelling komt, zie je een schilderij hangen. Van de schilder Jurriaan Pol, die vroeger in het weeshuis woonde.

Bezoekersinformatie

Het Kleine Weeshuis
Expositie voor kinderen in het Amsterdam Museum.
Openingstijden: Iedere dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: Volwassen 10,00 euro, kinderen vanaf vijf jaar 5,00 euro.

Laatst gewijzigd: 2013-07-01 11:31:51 · Gepubliceerd: 1 juli 2013 - 257