Laatste dag voor Militaire Luchtvaart Museum

Museum sluit na 45 jaar de deuren in Soesterberg

Militaire Luchtvaart Museum   Nieuws door

30 juni 2013 Geschiedenis Soesterberg, Utrecht Al maanden zat het Militaire Luchtvaart Museum in de verhuisdozen, maar vandaag is het dan echt zo ver. De laatste dag van het museum in Soesterberg is aangebroken! Sommige delen zijn al gesloten voor publiek, maar er is alsnog van alles te beleven. Kom nog één keer kijken

Op de laatste dag viert het Militaire Luchtvaart Museum feest met het hele dorp Soesterberg. Ondanks de sluiting is er genoeg reden om een feestje te vieren. Dit jaar bestaat de militaire luchtvaart namelijk al 100 jaar en is het Militaire Luchtvaart Museum 45 jaar open. De feestelijkheden beginnen vandaag om 12:00 uur met het show- en twirlteam Soesterberg en een half uur later treedt de PVO Drumsectie op. Ook het Luchtmachtmannenkoor is aanwezig en USAF militairen bakken smakelijke hamburgers en hotdogs.

Wat is er te zien in het museum?

Op het terrein van het museum is nog genoeg te zien, al zijn het Flying Centre en de Ir. Vreeburghal gesloten. Hier waren voorheen veel verschillende toestellen te zien, voornamelijk van na de oorlog. De Generaal Snijdershal is wel open. In deze hal zijn de geschiedenis en ontwikkeling te zien van de Militaire Luchtvaart, vanaf het prille begin in 1913 tot en met het einde van de Tweede Wereldoorlog. Toegang tot het museum is gratis.

Toekomst van het Militaire Luchtvaart Museum

Na vandaag gaat het museum verder met verhuizen, op naar een nieuwe toekomst! Samen met het Legermuseum in Delft vormt het museum een nieuw Nationaal Militair Museum. Dit wordt nog gebouwd op de voormalige vliegbasis Soesterberg en zal in 2014 openen.

Laatst gewijzigd: 2013-07-01 08:38:06 · Gepubliceerd: 2013-06-28 13:59:54 - 929