1

Sluipdoor-wandeling langs historische steegjes

Achter elk steegje met een opvallende naam zit wel een verhaal!

Steegjestocht in Alkmaar Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2013 Geschiedenis Ontdek de boeiende geschiedenis van Alkmaar tijdens een sluipdoor-kruipdoorwandeling! Alkmaar heeft veel boeiende plekjes die niet allemaal even bekend zijn. En wat dacht je van al die steegjes met hun opvallende namen? Spaanslegersteeg, Kromelleboogsteeg, Sliksteeg en Bontekoesteeg... achter elke naam zit een verhaal.

Tijdens deze steegjestocht beleef de de historische en gezellige atmosfeer van Alkmaar op een heel andere manier! Alkmaar heeft een boeiende geschiedenis die lang niet bij iedereen bekend is. Inwoners van Alkmaar, maar ook geïnteresseerden van 'buitenaf' kunnen meelopen met deze steegjestocht om hun kennis over Alkmaar te vergroten. Hoor de verhalen over de theedokter en over de kogel die door de kerk ging aan het Verdronkenoord.

Ook is er aandacht voor de stadsuitbreiding uit de vijftiende eeuw. Na een periode van verval is er eind vorige eeuw veel gerestaureerd en nieuw gebouwd, maar toch is er recht gedaan aan het verleden in dit oostelijke stadsdeel. Vroeger was hier veel handel, met een korenbeurs en stadsgracht die vol lag met beurtschepen.

De steegjestocht wordt gehouden door de Historische Vereniging Alkmaar. De start vindt plaats in het Victoriepark.

Steegjestocht door Alkmaar
Maandag 8 juli 2013, van 19:00 tot 21:00 uur.
Deelname: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-07-08 09:32:47 · Gepubliceerd: 8 juli 2013 - 338