1

Struinend Brussel verkennen

De grootste markt van België en nog veel meer

Brussel Redactioneel door

archief oud artikel 4 september 2013 Cultuur Brussel, Brussel Brussel, de stad van Manneke Pis, de hoofdstad van ons Europa en een fantastische plek om een paar dagen te vertoeven. Bekende bezienswaardigheden zoals het Atomium mag je natuurlijk niet overslaan, maar Brussel is meer dan dat! Een zonnige zondag vul je bijvoorbeeld met vintage shoppen, markten afstruinen en genieten van live muziek. Neem de metro naar Lemonnier en waan je voor een ochtend in een compleet andere wereld.

Zuidmarkt

Het geschreeuw van de marktkooplui en diverse geuren komen je al tegemoet zodra je het station uitloopt. De Zuidmarkt is de grootste markt in België en is de etnische smeltkroes van Brussel. Er is van alles te vinden op deze enorme markt: veel vers fruit, olijven, specerijen, kruiden, vis, vlees en kleding. Iedereen prijst op een eigen manier het koopwaar aan en voor een paar euro ga je met volle tassen naar huis! Ook als je niets nodig hebt is het een belevenis om hier rond te lopen. Nog niet moe van al het slenteren? Breng dan een bezoek aan de Hoogstraat en de Rue Blaes Straat. Deze twee straatjes zitten vol met vintagewinkels en luxe design en meubelzaken. Een goede afwisseling voor de echte liefhebber!

Vlooienmarkt Vossenplein

En tijdens het vintage shoppen stuit je alweer op een markt! Dit keer de vlooienmarkt op het Vossenplein. Elke dag ligt dit plein vol met mooie vintage spullen. Helaas weten de marktkooplui iets te goed dat ze prachtige spullen in bezit hebben en zijn de prijzen van hun pareltjes soms wat aan de hoge kant, maar vergeet vooral niet af te dingen. Dat hoort erbij! En ben je als echte Nederlander toch op zoek naar spotgoedkope spullen? Kom dan pas rond 14:00 uur. Iedereen pakt dan de koopwaar weer in, maar veel marktkooplui laten spullen achter. En die mag je gratis meenemen!

Ontspannen afsluiter

Moe, maar tevreden sluit je de dag af met een hapje en een drankje in café La Brocante. In dit café serveren ze 11 soorten kriek uit de omgeving van Brussel. En met een beetje geluk wordt het ook nog muzikaal omlijst met live-muziek.

Laat je inspireren door België. Kijk op Uitstappen.be voor de leukste tips!

Laatst gewijzigd: 2013-09-19 10:04:46 · Gepubliceerd: 4 september 2013 - 1621