1

Naar de kermis van vroeger

Een week lang nostalgische kermis in het ZUiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum Enkhuizen Nieuws door

archief oud artikel 6 juli 2013 Cultuur Enkhuizen, Noord-Holland Eerst een rondje in de zwanenzweefmolen, dan even langs de waarzegsters en tot slot een mierzoete suikerspin. Een dagje kermis is in het Zuiderzeemuseum net zo leuk als vroeger! Deze week is iedereen welkom op de nostalgische kermis om te zweven en leuke oudhollandse spelletjes te spelen.

De nostalgische kermis in het Zuiderzeemuseum Enkhuizen is letterlijk net zo leuk als vroeger. Er staan namelijk allerlei attracties uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Geen herrie en harde muziek, maar het suizen van de zwanenzweefmolen en het gekletter van blikken zorgen hier voor de sfeer. In het buitenmuseum staan maar liefst twintig verschillende attracties, zoals de luchtschommel en de altijd prijs tent. En bij de nostalgische kermis horen ook oudhollandse spelletjes zoals sjoelen en een eierrace. Wie doet er mee aan het kussengevecht boven de gracht? Om het feest compleet te maken is ook de poffertjeskraam open!

Avond op de kermis in het Zuiderzeemuseum

Om extra te genieten van de lange zomeravond is de kermis in het Zuiderzeemuseum op zaterdag 6 juli en op zaterdag 13 juli ook 's avonds open.

Bezoekersinformatie

Nostalgische kermis in het Zuiderzeemuseum.
Van 6 tot en met 14 juli 2013.
Toegang: € 14,50 voor volwassenen en € 8,70 voor kinderen. Op 6 en 13 juli is de kermis ook 's avonds geopend. Volwassenen mogen dan voor € 5,- naar binnen en kinderen voor € 2,50.

Laatst gewijzigd: 2013-07-11 09:59:46 · Gepubliceerd: 6 juli 2013 - 640

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...