Feestvieren in Nijmegen

De laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse

Vierdaagsefeesten Nieuws door

archief oud artikel 19 juli 2013 Toerisme Nijmegen, Gelderland Alle pijn en inspanning is zo vergeten, want de finish is in zicht! Vandaag eindigen de wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse hun tocht op de Via Gladiola, waar een enthousiaste menigte op hen wacht. De hele stad viert vandaag nog feest, samen met de wandelaars en heel veel anderen. Feest ook mee!

Voor de fanatieke wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse was het deze week aan de warme kant. Maar gelukkig wist de overgrote meerderheid het hoofd koel te houden. Goed drinken, een pet op en zo nu en dan een koele plens water van de omstanders en nu is de finish daar! Vandaag komen de wandelaars aan op hun eindpunt: de Via Gladiola. Met heel veel enthousiaste omstanders wordt het één groot feest. En ook in andere delen van de stad zetten de Vierdaagsefeesten de boel nog een dagje op stelten.

Vierdaagsefeesten

De hele week vierden de Nijmegenaren al feest, maar vandaag breekt toch echt de laatste dag van de Vierdaagsefeesten aan. Op verschillende podia treden muzikanten op en op de Grote Markt klinkt de 100% NL Muziektour. Dj's, duo's, jazz, rockabilly en feestmuziek, nergens is het stil. Drink lekker een biertje in de buitenlucht of ga op bezoek in Museum Het Valkhof voor de Tassenparade. De kinderen hebben hun eigen plekje op Festival Op 't Eiland, op het Waalstrand. Spelen op het strand, zandkasteel bouwen en in de zweefmolen vliegen: in Sam's Speelparadijs vinden kinderen alles wat ze willen.

Laatst gewijzigd: 2013-07-18 16:05:07 · Gepubliceerd: 19 juli 2013 - 158