1

Tentoonstelling NASA – A Human Adventure

Redactioneel door

archief oud artikel 19 juli 2013 Wetenschap De tentoonstelling NASA – A Human Adventure is een unieke tentoonstelling over de ruimtevaart, van ongekende omvang. Beleef de geschiedenis van de ruimtevaart al wandelend tussen de sterren en unieke en authentieke objecten van onder andere Apollomissies. Een prachtig verhaal wat u letterlijk mee op reis neemt. Tijdelijk in Nederland te zien. Dit wilt u niet missen!

De tentoonstelling is voor jong en oud, uniek en kent een bijzondere verhaallijn. Naast het educatieve element beleeft u daadwerkelijk de ruimtevaarthistorie en ontwikkelingen. U wandelt tussen de sterren en wordt daarbij geïnspireerd door de mensen, technologie en engineering van de afgelopen 50 jaar ruimtevaart.

Meer dan 300 unieke objecten

De tentoonstelling omvat een oppervlakte van ruim 3.500 m², met meer dan 300 originele objecten en replica's waaronder ruimtecapsules, raketmotoren, ruimtepakken, een maanauto, telescopen, satellieten en de neus van de spaceshuttle. Veel stukken hiervan zijn nog nooit eerder vertoond. Tijdens de tentoonstelling wordt de verkenning van de ruimte toegelicht door een aantal tot de verbeelding sprekende vertalingen. Dit start vanaf de allereerste ruimteraket die werd gelanceerd om moderne verkenning van de ruimte buiten ons zonnestelsel mogelijk te maken.

Ervaar de G-krachten als een echte astronaut

De tentoonstelling bevat ook een G-kracht simulator, welke vergelijkbaar is met de simulator die gebruikt werd door Amerikaanse astronauten tijdens het trainen voor de Mercury-missies in de jaren ‘60. De simulator maakt het mogelijk om de krachten tot 2G te ervaren. Maar er is nog veel meer… Ontdek het zelf!

Voor meer informatie en kaartverkoop www.ahumanadventure.nl.

Een maanauto, te zien in de tentoonstelling NASA in Utrecht

Bezoekersinformatie

De tentoonstelling NASA – A Human Adventure is nu te zien bij Jaarbeurs Utrecht, op de 7e etage van het Beatrixgebouw. Direct naast CS Utrecht.

Openingstijden:
NASA A human adventure is elke dag geopend van 9:00 uur tot 19:00 uur.
De laatste bezoekers worden tot een uur voor sluitingstijd van de tentoonstelling binnengelaten.

Laatst gewijzigd: 2013-07-29 17:22:34 · Gepubliceerd: 19 juli 2013 - 1522

Dit past bij 'Tentoonstelling NASA – A Human Adventure'