1

Met de zon op de bol het water op

Uitstapjes op, in en aan het water

WK Nacra 17 Zeilen in Scheveningen Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2013 Toerisme Pak je schepnet en zoek waterdieren of neem een kijkje bij het wereldkampioenschap zeilen in Scheveningen! Water is, in combinatie met dit stralende zomerweer, zeker geen slecht idee. Daarom wat tips voor een aantal uitstapjes op, in en aan het water.

WK Zeilen

Combineer een dagje strand met een bezoek aan het wereldkampioenschap zeilen in Scheveningen! De beste catamaranzeilers uit de hele wereld vechten daar op dit moment om de felbegeerde wereldtitel. Tegelijkertijd hopen zij zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Dat belooft een spectaculaire strijd te worden. Je maakt direct kennis met een nieuwe olympische klasse, want de catamaranzeilers bevaren de Nacra 17. De door de internationale zeilfederatie aangewezen boot voor de de nieuwe olympische 'mixed multihull' klasse voor Rio 2016.

Op zoek naar waterdieren

Liever zelf het water op? Dat kan natuurlijk ook! Ga met het hele gezin op zoek naar waterdieren. De zoektocht begint bij bezoekerscentrum De Wieden, waar je ook een schepnet krijgt. En wanneer er genoeg waterdiertjes gevonden zijn, is er onder leiding van Natuurmonumenten een vaartocht waarbij er naar grotere dieren boven het water gezocht wordt.

Kano by night

Wanneer het overdag te warm is om het water op te gaan, kun je ook 's nachts op avontuur. Verken het nachtleven van rivier De Regge en stap in een kano! Bij De Wilgenweard in Nijverdal leer je met slechts een paar lampjes aan boord, een ondergaande zon op de achtergrond en in de donkere nacht de omgeving op een heel andere manier kennen.

Natuurlijk zijn er veel meer wateruitstapjes te bedenken. Luieren in het zwembad of blokarten op Terschelling, bijvoorbeeld. Zoek een mooi watersportuitje in de buurt!

Laatst gewijzigd: 2013-07-23 08:59:31 · Gepubliceerd: 22 juli 2013 - 210