Romantische zomertips

Eropuit met je partner

Gondelvaren in Utrecht Redactioneel door
Foto 1. Geniet van elkaar en van de zomer. Ga er samen op uit! Foto: sxc.hu

archief oud artikel 3 juli 2015 Toerisme De golven in de branding, de zon op je huid en lange, zwoele zomeravonden. Op het strand hangt romantiek haast als vanzelfsprekend in de lucht. Toch is de lijst van romantische uitstapjes eindeloos veel langer. Ga er samen op uit en geniet!

Idyllisch gondelvaren

Samen dobberen in een bootje is natuurlijk reuze knus. En hoewel Giethoorn ook wel het Venetië van het Noorden wordt genoemd, is het misschien eens tijd om het écht Italiaans aan te pakken. Ga gondel varen in Amsterdam of Utrecht! Met het zonnetje erbij waan je je, al varend door de grachten, evengoed in Venetië. Vaak zijn er allerlei arrangementen mogelijk: dineren aan boord van de gondel, bijvoorbeeld. Goed voor een sprookjesachtige avond!

Dichterlijke liefde

Laat je inspireren en loop de poëzieroute! Een geweldig uitje voor de dichterlijke zielen onder ons. Door het hele land zijn er in verschillende settings routes uitgezet. Zowel in de stad als in de natuur liggen gedichten letterlijk te wachten om gelezen te worden. Verken bijvoorbeeld samen het authentieke Gent. Door de literaire bril van de Gentse poëzieroute leer je de stad op een heel andere manier kennen. Of ervaar de dichterlijke vrijheid in het buitenleven van het Friese Wijnjeterperschar. Neem een picknickmand mee en de dag is compleet!

Romantiek in een hottub

De plek waar ieder mens tot rust komt is toch wel in één van de vele wellnesscentra die Nederland rijk is. Maar mocht je de hottub liever niet delen met al die onbekende mensen, dan is er nu een wel heel exclusief uitstapje: combineer een rondvaart met wellness en huur een HotTug. Deze varende hottubs zijn alleen te huur in Rotterdam en in het Friese IJlst. Vergeet de dagelijkse beslommeringen al badend en varend in de HotTug. Geen zin om te baden? Stomen kan ook! De HotTug is namelijk om te bouwen tot een drijvend stoombad.

Film kijken onder de sterrenhemel

Zin in een filmpje maar geen zin om naar binnen te verkassen? Ga naar een openlucht bioscoop! Perfect voor lange zomeravonden. Vooral in augustus zijn er in heel Nederland verschillende filmfestivals in de buitenlucht. Onder de sterrenhemel worden de beste films gedraaid. Chips mee, stoeltje mee en ontspannen maar!

Toe aan een korte vakantie? Ga een romantisch weekendje weg!
Foto 2. Geniet van elkaar en van de zomer. Ga er samen op uit! Foto: sxc.hu
Foto 3. Romantiek in de gondel. Waan je in Venetië! Foto: sxc.hu
Foto 4. Loop de poëzieroute en laat je inspireren. Foto: sxc.hu
Foto 5. Baden en varen.. in een hottub! Foto: restaurant Tinto
Foto 6. Lekker film kijken in de buitenlucht. Foto: Flickr/Fabio Bruna

Laatst gewijzigd: 2021-05-31 10:45:17 · Gepubliceerd: 3 juli 2015 - 6408