Weelderige dierenrijken in de Randstad

Naar de dierentuin |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

De beste dierentuinen van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht

6 augustus 2017 Toerisme Landelijk Neus aan neus staan met ijsberen en je verwonderen over gekke stokstaartjes. Een uitstapje naar de dierentuin is geliefd onder menig vakantieganger en dagjestoerist. De bezoekers van DagjeWeg.NL beoordeelden dierentuinen in Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland en daarom zet DagjeWeg.NL de beste dierenparken in de Randstad op een rijtje!

Foto 1. IJsberen kijken in Ouwehands Dierenpark. Foto: Ouwehands Dierenpark.

1. Diergaarde Blijdorp"Een mooie, spannende en uit duizend dierentuinen de beste", noemt W. Reupkes Diergaarde Blijdorp. "Wat een geweldige dierentuin: veel te zien, veel speelgelegenheid voor de kids, goed onderhouden, veel groen. Perfect en waar voor je geld", vindt T. Gloudie. Ook Joyce is fan: "Fijne, ruime dierentuin middenin de stad. Prachtig aquarium, steeds iets nieuws!" Ze geeft de dierentuin een 10. Bijzonder aan Diergaarde Blijdorp is toch wel het oceanium. "Een verademing om naar te kijken", meent C. Simons. "Blijdorp is een prachtige dierentuin in het hart van Rotterdam!"

2. DierenPark Amersfoort'Afwisselend en charmant' zijn de kernwoorden voor DierenPark Amersfoort. "Verrassende speelmogelijkheden, leuke elementen in een gezellige dierentuin", somt Overgaauw op. "De sfeer, de authenticiteit van het park is geweldig!" Het enige punt van kritiek vindt hij het Dinobos: "Dat was voor mijn zoontje van net drie te eng. 's Avonds was hij nog van slag..." Voor anderen is het bos juist een pluspunt: "Ons zoontje vond het helemaal super om zelf dingen te ontdekken, doordat hij door tunnels kon kruipen waar de volwassenen niet langs konden", zegt Nijmeijer. Over het algemeen zijn de recensies erg positief. E. de la Haye-Lindeboom: "Erg leuk en niet te massaal dierenpark. Prima voor iedereen, maar vooral voor kinderen van tussen de vijf en acht jaar."

3. Ouwehands Dierenpark RhenenDat Ouwehands Dierenpark Rhenen het goed doet onder zijn bezoekers blijkt wel uit de reviews. De meeste recensies zijn ronduit enthousiast: "Gezellig park met voor ieder wat wils", zegt A. van Wely. "De sfeer is gemoedelijk en de dieren zitten er prima verzorgd bij. Verder was het eten in het restaurant heerlijk!" Een van 's parks beste punten is volgens veel bezoekers het kinderplezier: "Mooi opgezet park. (...) Als je klaar bent is er voor de kids nog erg veel pret in de overdekte speeltuin", tipt A. van der Voorn. "Ik was mee met het schoolreisje van mijn dochter. Helaas niet alles kunnen zien, dus ik kom nog een keer terug!" Ook C. van Leusden is enthousiast: "De zeehondenshow is zeer diervriendelijk en slim opgezet. Dikke pluim!"

Andere dierenparken in de buurt:

Nog meer Nederlandse dierentuinen:

Help je favoriete dierentuin in de top 3 en geef een beoordeling!
Foto 2. Waterfietsen tussen de dieren in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2020-09-08 10:53:13 · Gepubliceerd: 2013-08-01 14:37:39 - 11964