Dagje uit dit weekend

Wat te doen op zaterdag en zondag?

Hunebedcentrum - terug naar de prehistorie Redactioneel door

archief oud artikel 8 augustus 2013 Toerisme Een milde zomerwarmte met zo nu en dan een spatje regen. Na de tropische temperaturen van de afgelopen weken wacht ons een heerlijk weekend om actief te zijn. Een fietstocht met fruitige pauzes of een stevig zwaardgevecht op Kasteel Hoensbroek: daar moet het niet te warm voor zijn! En als het 's avonds maar droog is, want dan begint de film...

Kasteel Hoensbroek: ook met regen!

Of er dit weekend een spatje regen valt maakt op Kasteel Hoensbroek niets uit. Hier is zowel buiten als binnen van alles te zien en te doen. Op het kasteelplein staan allerlei spellen klaar, waar kinderen en volwassenen zich uren mee vermaken. Voel je een echte ridder tijdens een workshop zwaardvechten of boogschieten! En mocht de regen de pret drukken, dan kunnen bezoekers binnen de traditionele kleding passen en ronddwalen door de ingerichte vertrekken van Kasteel Hoensbroek. Een leuke en leerzame ervaring voor het hele gezin.

Kasteel Hoensbroek Binnenstebuiten.
Van 1 juli tot en met 31 augustus 2013.
Toegang: € 9,25 voor volwassenen en € 6,75 voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Fruitteeltroute

Met een beetje zon lijkt de omgeving van het Zeeuwse Kapelle dit weekend wel Zuid-Frankrijk! Fietsers vertrekken zaterdag vanaf het Fruitteeltmuseum voor een 35 kilometer lange tocht langs gastvrije fruittelers. Hoe appels en peren worden gekweekt? De telers vertellen het graag! En na een stevige fietstocht gaat een vers stuk fruit er vast wel in. Naast de fruitteelt kunnen deelnemers ook kennis maken met de wijnmakerij en de imkerij. En op de diverse markten is van alles te koop voor onderweg.

Fruitteeltroute.
Zaterdag 10 augustus, start vanaf 9:00 uur tot 12:00 uur.
Toegang: € 5,- per persoon of € 10,- per gezin, inclusief route en consumptiebonnen.

Battlefield Fietstours

Operatie Market Garden: dat is niet het eerste waar je hartje zomer aan denkt. Toch is er dit weekend wel degelijk aandacht voor deze historische gebeurtenis boven het Gelderse Groesbeek. De Battlefield fietstour leidt fietsers 60 jaar na dato langs de landingsterreinen, waar de Amerikaanse parachutisten landden. Een gids weet alle gebeurtenissen van zondag 17 september 1944 terug te halen. Bij de fietstour hoort een bezoek aan het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, waar interactieve presentaties, originele films en geluidsfragmenten het moment van bevrijding voor het nageslacht levend houden.

Battlefield fietstour
11 en 18 augustus 2013.
Toegang: € 10,50 voor volwassenen, inclusief entree tot het museum.

Openluchtfilmfestival

Onderuitgezakt op een strandstoel geniet je dit weekend van onbekende, maar toch hele goede films op het openluchtfilmfestival Pluk de Nacht in Amsterdam. Een film kijken buiten? Dat klinkt niet zo verstandig met het wispelturige Nederlandse weer. Maar geen nood, want de organisatie van Pluk de Nacht zorgt voor warme kampvuurtjes en dekentjes, en als het echt moet: een overdekte locatie. Kom langs op de oude pier het Stenen Hoofd, kies een film en proef van de heerlijke hapjes uit de drie foodtrucks.

Openluchtfilmfestival Pluk de Nacht in Amsterdam.
Van 7 tot 17 augustus 2013.
Toegang: gratis.

Dag van het Hunebed

Hunebedden: dé trekpleisters van Drenthe! Geen idee hoe het ook alweer zat met deze bouwwerken en hoe het leven in de prehistorie was? Breng daar verandering in tijdens de Dag van het Hunebed. Op het buitenterrein van het Hunebedcentrum is van alles te zien en te leren. Een gids neemt iedereen mee voor een leerzame wandeling naar de hunebedden en vertelt over het grootste hunebed. En om echt te ervaren hoe het leven in de prehistorie was worden bezoekers uitgedaagd om te leren steenwerpen of oerbroodjes te bakken!

Dag van het Hunebed.
Zondag 11 augustus van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: de meeste activiteiten zijn gratis, alleen voor het Hunebedcentrum geldt een entreeprijs.

Laatst gewijzigd: 2013-08-08 11:53:40 · Gepubliceerd: 8 augustus 2013 - 590