1

Dagje uit dit weekend

De leukste tips voor een uitstapje dit weekend!

Zomerse uitstapjes voor dit weekend Redactioneel door

archief oud artikel 24 augustus 2013 Toerisme Het weekend kondigt zich weer aan! En of je nou aan het werk bent geweest of nog lekker vrij was, de komende dagen kun je er nog even lekker op uit. Nog even niet denken aan werk of school! Nog even nagenieten van de vrijheid. Zoek de gezelligheid op! DagjeWeg.NL heeft de leukste tips om er dit weekend nog een dagje tussenuit te gaan!

Sail de Ruyter

Heel Vlissingen is in maritieme sferen tijdens het nautische evenement Sail de Ruyter. Historische en indrukwekkende schepen vol karakter liggen hier klaar om bewonderd te worden. Ook van kun je meegenieten van de sfeervolle oude ambachtenmarkt, de looporkesten en shantykoren die je overal tegen het lijf loopt en een verfrissende Hawaï-party op zaterdag of 'Groove to chill' op vrijdagavond. Hier en daar hoor je zelfs Russische zang en dans en 's avonds is er een spetterende lichtshow. Jongeren kunnen bijgespijkerd worden over duurzaamheid op zee en er is natuurlijk alle aandacht voor de nationale held Michiel de Ruyter.

Sail de Ruyter
Donderdag 22 augustus tot zondag 25 augustus van 11:00 uur tot middernacht.
Toegang: gratis

Open Studio Dagen op het Media Park

Beleef de magie van radio & televisie! Op het Media Park in Hilversum kom je alles te weten over hoe radio en televisie gemaakt wordt tijdens de Open Studio Dagen. Eindelijk eens een kijkje nemen in de studio's! Misschien kom je die ene BN-er zelfs wel tegen. Bij het kleurige gebouw van Beeld en Geluid start het programma. Voor kinderen is er een speurtocht en je kunt dit keer ook binnenkijken in de grote archieven. Er is een speciale show geproduceerd waar jij aan mee kunt doen. Een verrassend bezoek, vol optredens, show, licht, geluid en actie!

Open Studio Dagen in het Media Park
Zaterdag 24 augustus tot zondag 25 augustus 2013.
Toegang: Gratis.

Historisch oogstweekend

Handen uit de mouwen voor een dagje ouderwets hooien. In het Nederlands Openluchtmuseum kan dat dit weekend. Terug in de tijd met het historische oogstweekend. Leer hier alles over eetbare planten tijdens een wandeling met de boswachter en help bij het aardappels rooien! Maak er daarna een lekkere aardappelspies van. Er is theater en special bedacht biologisch bier.

Historisch oogstweekend.
Zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 15,30 euro voor volwassenen en 10,75 euro voor kinderen.

Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen

Dit weekend zijn de laatste shows van het internationale Vuurwerkfestival in Scheveningen. Vrijdag zijn Spanje en Zuid-Korea aan de beurt en zaterdag Japan en Nederland tijdens de grande finale. Al deze landen strijden om de Vuurwerktrofee Scheveningen. Het eerste vuurwerk wordt rond 21:45 uur afgeschoten. De tweede show start ongeveer 22:30 uur. Het spektakel is in de wijde omtrek te zien! Het vuurwerk wordt afgeschoten vanaf een ponton dat een eind in het water ligt. Rondom het festival zijn ook diverse acts en optredens van artiesten te zien.

Vuurwerkfestival in Scheveningen
Vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus, om 21:45 uur en 22:30 uur.
Het vuurwerk wordt afgestoken op de boulevard.
Toegang: gratis.

Dutch Bird Fair

Duik de natuur in tijdens de veelzijdige fair bij de Oostvaardersplassen, die het grootste natuurevenement van Nederland wordt genoemd. Leer op de Dutch Bird Fair hoe je een vogel of bloem het beste op de foto zet of maak een mooie wandeling door de natuur. Liever met je handen bezig? Doe mee met creatieve of actieve workshops. Uilenballen pluizen bijvoorbeeld, of timmer een vogelkastje in elkaar. Er zijn ook diverse (foto)excursies waarbij je kunt aansluiten of volg één van de lezingen in de tenten. Ontdek op deze prachtige locatie de meest interessante kanten van de natuur.

Dutch Bird Fair
Bij de Oostvaardersplassen in Lelystad.
Zaterdag 24 augustus en zondag 25 augustus tussen 10:00 en 17:00 uur.
Entree: volwassenen 10,00 euro; kinderen gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2013-08-23 13:00:34 · Gepubliceerd: 24 augustus 2013 - 384