1

Kijk je ogen uit op de Noorderlicht Fotomanifestatie

Wereldfoto's in de oude Suikerfabriek in Groningen

Foto's kijken in de Suikerfabriek Nieuws door

archief oud artikel 2 september 2013 Groningen, Groningen Reis door de wereld! In Groningen verdiep je je de komende tijd in de verhalen achter de mooiste foto's. De twintigste versie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie is van start gegaan.

Tot 13 oktober zijn er tentoonstellingen te zien en twintige internationale presentaties. Jong talent vindt hier een podium naast lokale fotografen en afgewisseld met internationale grootheden. Dit foto-evenement vindt plaats op een locatie die normaal gesproken al barst van de cultuur: de oude Suikerfabriek in Groningen. Passend bij de prachtige locatie is één van de vijf exposities: 'The sweet and sour story of sugar'. Het wereldwijd bekende product suiker werd hiervoor op de foto gezet. Aan de hand van de beelden wordt verteld wat globalisering betekent, dichtbij in Groningen, maar ook ver weg in Java.

Fotografie wereldwijd

De tentoonstelling 'To Have and Have Not' is het resultaat van een ander project waar fotografen wereldwijd aan meewerkten. Ze moesten een wereld zichtbaar maken die normaal gesproken afgesloten is voor de mens. En omdat er sinds kort wordt samengewerkt met het Singapore International Photography Festival, is er ook Aziatisch fotomateriaal te zien van het festival uit 2012. De eerste Fotograaf des Vaderlands, Ilvy Njiokiktjien werkt aan een project over verjaardagen in Nederland. Hier zie je hoe ze daarmee bezig is en wat ze tot nu toe heeft gemaakt.
Dit en nog veel meer is de komende tijd te zien in de Suikerfabriek in Groningen.

Bezoekersinformatie

Fotomanifestiatie Noorderlicht TWENTY
In de oude Suikerfabriek in Groningen
Te bezoeken van zondag 1 september tot zondag 13 oktober, van 11:00 uur tot 18:00 uur
Toegang: 10,00 euro per persoon.

Laatst gewijzigd: 2013-09-02 09:38:17 · Gepubliceerd: 2 september 2013 - 238