1

Dagje uit dit weekend

Tips voor een dagje uit op zaterdag en zondag

Inspiratie voor het weekend Nieuws door

archief oud artikel 12 september 2013 Klaar met de werkweek? In het weekend gooi je alle beslommeringen van je af en geniet je van vrije tijd, familie en vrienden en... een heerlijk dagje uit! Zaterdag en zondag zijn bij uitstek dagen om even iets helemaal anders te doen. DagjeWeg.NL heeft de tips!

Fries Museum heropent de deuren

Het helemaal nieuw gebouwde Fries Museum wordt vrijdag 13 september geopend door koningin Máxima. Vanaf 13 september wordt 'Friesland' weer getoond en kun je hier terecht voor spraakmakende tentoonstellingen. Tijdens de openingsdag is het museum van 12:30 uur tot 20:00 uur gratis te bezoeken. Het Fries Museum herbergt nu ook het Fries Verzetsmuseum en café Thús.

Het vernieuwde Fries Museum, aan het Wilhelminaplein 92 in Leeuwarden
Wanneer: Vanaf vrijdag 13 september weer te bezoeken.
Open: Tussen 11:00 uur en 17:00 uur.
Entree: volwassenen 10,00 euro, kinderen en studenten 5,00 euro.

Beleef Landleven in het Openluchtmuseum

Beleef Landleven is een heerlijk evenement voor ieder die van het buitenleven houdt. In het idyllische Openluchtmuseum in Arnhem is de sfeer van het magazine Landleven letterlijk te proeven. Pure producten en gerechten, zoals oersoep, die nog napruttelend uit een grote ketel komt! Ontmoet oud-Nederlandse huisdieren: alpaca's, varkens en Brabantse kraaikoppen. Er is dans, muziek en verhalen uit alle delen van ons land.

Beleef Landleven
Waar: Bij het Nederlands Openluchtmuseum
Wanneer: Vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september.
Open: Te bezoeken tussen 10:00 uur en 17:00 uur.
Entree: 15,30 euro voor volwassenen; 10,75 euro voor kinderen. NB De entreeprijs is inclusief bezoek aan het Openluchtmuseum.

Open Monumentendag in het hele land

Nog meer gratis cultuur! Dit weekend is het Open Monumentendag! De ideale kans om zo'n prachtig statig gebouw of monument een keer van binnen te bekijken! Het overkoepelende thema dit jaar is 'Macht en pracht'. Er was ook in die tijd al heel wat glamour en glitter en dat stralen deze paleizen, boerderijen, grachtenhuizen en kastelen ook uit. Ze zetten hun deuren open voor publiek. Welkom!

Open Monumentendag 2013
Wanneer: Zaterdag 14 en zondag 15 september.
Open: Per activiteit, gebouw en museum verschillen de openingstijden.
Entree: gratis.

Knutselaars: naar het Crea Weekend!

Alle creatievelingen verzamelen zich dit weekend in Rijswijk, tijdens het Crea Weekend van De Broodfabriek. Ook dol op scrapbooken, decopatch, sieraden maken, breien, handwerken, mozaïeken, tekenen en schilderen? Al deze hobby's zijn vertegenwoordigd op het Crea Weekend, waar in totaal ongeveer tweehonderd stands te bezoeken zijn. Er valt ook genoeg te leren, bijvoorbeeld met een leuke workshop telefoonhoesje haken of een ketting maken met fietsbanden.

Crea Weekend
Waar: In de Broodfabriek in Rijswijk.
Wanneer: Vrijdag 13 september tot en met zondag 15 september.
Open: Van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: volwassenen: 8,00 euro; kinderen van zeven tot twaalf jaar: 3,00 euro.

Gratis naar Festival de Verbeelding

We blijven bij de gratis uitstapjes: in Enschede kun je dit weekend voor nop het Rijksmuseum Twenthe in. Daar wordt het Festival der Verbeelding gevierd, dat uitpuilt van lezingen, optredens, workshops, muziek en culinaire verrassingen. Aanleiding is de grote tentoonstelling Paden naar het Paradijs, die de komende anderhalf jaar te zien is. Er worden zaterdag ook vier nieuwe tentoonstellingen geopend, over mediakunst bijvoorbeeld.

Gratis naar Festival de Verbeelding in Rijksmuseum Twenthe
Wanneer: Zaterdag 14 en zondag 15 september
Open: Van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-09-12 15:21:39 · Gepubliceerd: 12 september 2013 - 946