Splendor biedt ruimte voor Amsterdamse kunstenaars

Splendor opent haar deuren! Nieuws door

archief oud artikel 21 september 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Na een ruim jaar verbouwen gaat Splendor open. Splendor is een verzameling muzikanten, componisten en podiumkunstenaars. Samen hebben ze een oud badhuis in Amsterdam omgebouwd tot een culturele vrijplaats.

Ruimte om te experimenteren

Hun eigen stek wordt dit weekend op een feestelijke manier geopend. Stadsdeel Centrum heeft begin deze maand de sleutel overhandigd. Hier is alle ruimte om ongestoord te kunnen experimenteren, zodat het publiek de meest bijzondere muziek voorgeschoteld krijgt.

Uit alle hoeken

De droom van vijftig Amsterdamse musici gaat hiermee in vervulling. De artiesten komen uit alle hoeken: muzikanten Concertgebouworkest of jazz-musici of popartiesten. Ze hebben zelf de afgelopen tijd hun 'clubhuis' klaargemaakt voor gebruik. Het openingsweekend wordt gehouden op 20, 21 en 22 september.

Openingsactiviteiten

De openingsconcerten van afgelopen vrijdag en zaterdag waren alleen toegankelijk voor donateurs. Deze donateurs zorgen ervoor dat Splendor kan draaien en dat de dromen van de artiesten tot leven kunnen komen. In de grote zaal kunnen 100 tot 150 mensen en in de kleine zaal is ruimte voor zestig tot tachtig personen. Vanaf dit weekend kunnen zij volop van de muziekactiviteiten genieten. Splendor is ook af te huren.

Bezoekersinformatie

Splendor viert feest op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 september. Zondagochtend en -middag is er een speciaal programma voor kinderen. (Klein)kinderen van de leden zijn hier welkom. Om 17:00 uur is er nog een openingsconcert, ook toegankelijk voor leden. Snel nog donateur worden? Klik hier en maak Splendor vanaf het begin mee!
Je vindt Splendor Amsterdam aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 116.

Laatst gewijzigd: 2013-09-23 09:34:17 · Gepubliceerd: 2013-09-19 15:07:33 - 150