1

De natuur als speelgoed

Kom eens ravotten in een natuurspeeltuin

Dagje weg in de natuur Nieuws door

archief oud artikel 29 september 2013 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Kies voor een gratis uitstapje en ga lekker spelen in een natuurspeeltuin. Niets mooier dan de herfst beleven op een ruige plek, waar de natuur je speelgoed is. En heerlijk low budget!

Ravotten in de natuur kun je als geen ander bij Het Woeste Westen, in de noordwesthoek van het Amsterdamse Westerpark. De vrij toegankelijke speeltuin is een hele belevenis op zich. Klimmen, klauteren, hutten bouwen en vlotten varen: het kan allemaal. Trek vooral niet je mooiste kleren aan, want echte avonturiers worden hier natuurlijk vies en nat! Maar als je het iets rustiger aan wilt doen, kan dat uiteraard ook. En papa en mama hoeven zich geen zorgen te maken, want er is iedere dag een speeltuinleider aanwezig.

De kinderen vermaken zich uitstekend en het kost geen cent

Meer natuurspeeltuinen:

Drie vliegen in één klap

Veel dorpen en steden hebben braak liggend terrein. Van die plekken waar je eigenlijk niets mee kunt. In samenwerking met scoutings, gemeenten en buurtbewoners krijgen deze plekken soms een nieuwe bestemming als natuurspeeltuin. Daarmee sla je drie vliegen in één klap: kinderen komen in beweging, spelen met natuurlijke elementen stimuleert de fantasie en de braakliggende grond heeft een nieuwe bestemming.

Laatst gewijzigd: 2013-09-30 11:16:29 · Gepubliceerd: 29 september 2013 - 2597