Amerikaanse begraafplaats Margraten is gesloten

De 'shutdown' in Amerika heeft ook in Nederland effect

Amerikaanse begraafplaats Margraten Nieuws door

archief oud artikel 2 oktober 2013 Toerisme Margraten, Limburg Van plan om een bezoekje te brengen aan de militaire Amerikaanse begraafplaats Margraten? Dat kan voorlopig niet, de begraafplaats is voorlopig tot nader orde gesloten door de problemen in Amerika.

Problemen in Amerika

Dat komt omdat alle Amerikaanse overheidsinstellingen allemaal gesloten zijn in verband met het politieke conflict tussen Republikeinen en Democraten. Zelfs in het buitenland zijn de gevolgen merkbaar. De Amerikaanse begraafplaats ligt in Limburg, maar is officieel beschikbaar gesteld aan de Verenigde Staten. Omdat het Congres overhoop ligt over de Amerikaanse overheidsfinanciën en er geen akkoord bereikt kon worden, moeten alle Amerikaanse instellingen, ook die in het buitenland gesloten worden, totdat de problemen zijn opgelost.

Enorme gedenkplaats

Honderden mensen bezoeken dagelijks deze enorme gedenkplaats, waar vele duizenden stilistische, witte kruizen te zien zijn. Aan ieder kruis is de naam gekoppeld van een overleden oorlogsheld.

Als de begraafplaats straks weer open is...

... is het echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen in Limburg. Het is ook mogelijk om met een gids langs de militaire graven te gaan. Het is voor Margraten te hopen dat de hekken snel weer open kunnen.

Laatst gewijzigd: 2013-10-30 16:30:08 · Gepubliceerd: 2013-10-01 14:07:54 - 394