In Maastricht danst iedereen dit weekend

Dansen in Maastricht! | Nieuws door

4 oktober 2013 Toerisme Maastricht, Limburg Maastricht staat van 4 tot 6 oktober bol van de Nederlandse Dansdagen. Overal wordt gedanst, gesprongen en gezongen. Nederland heeft enorm veel in huis op het gebied van dans en in Maastricht is van alles iets te zien. Voetjes van de vloer!

Door de hele stad stuit je dit weekend op dansende mensen tijdens het Festival Nederlandse Dansdagen. Festival De Nederlandse Dansdagen wil alle soorten dans promoten en onder de aandacht brengen.

Alle soorten dans

Het programma dat aangeboden wordt is zeer divers: van werk van choreografen die net komen kijken tot voorstellingen van de gevestigde dansgezelschappen. Klassiek ballet, urban dance, avant-garde en moderne dans. Nederland heeft zoveel in huis als het om dans gaat! Kijk hier voor het volledige programma en stel je eigen agenda samen!

Kijkje in de studio

Tijdens de Dansdagen kom je op plekken die normaal gesproken gesloten blijven: de studio's openen hun deuren en lichten een tipje van de sluier op van wat er allemaal achter de schermen gebeurt: werk in wording, zonder licht, geluid of kostuums. Op die manier ben je heel dicht bij de artiesten en de wereld waarin ze oefenen.

Première Same Difference

Niet alleen dansvoorstellingen hebben hun première in Maastricht. Zondag 6 oktober vanaf 15:30 uur is de documentaire Same Difference te zien, in Lumière Cinema Maastricht, over het Limburgse dansgezin Van Opstal. Dochters Xanthe, Imre en Myrthe en zoon Marne dansen bij één van de hoogst aangeschreven dansgezelschappen van Nederland: het Nederlands Dans Theater (NDT).

Bezoekersinformatie

Festival De Nederlandse Dansdagen is vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober in Maastricht. Op diverse plekken en op verschillende tijdstippen zijn allerlei soorten dansvoorstellingen te zien. Kijk op de website voor alle voorstellingen! De prijzen verschillen per voorstelling, vanaf 0 euro kun je al genieten van dans en muziek.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-10-03 08:59:19 · Gepubliceerd: 2013-10-02 11:02:29 - 157