De Batavia krijgt weer nieuwe masten!

Het nagebouwde zeventiende-eeuwse VOC-schip wordt in oude glorie hersteld

De Batavia krijgt nieuwe masten!   Nieuws door

7 oktober 2013 Toerisme Lelystad, Flevoland De Batavia, het cultuuricoon van Flevoland, werd begin vorig jaar geplaagd door hevige stormen. Door heftige windstoten knakte de mast. Maar gelukkig krijgt het zeventiende-eeuwse schip zijn glorie weer terug.

Dinsdag 8 oktober krijgt het schip de Batavia nieuwe masten. De zeventiende-eeuwse replica wordt zo weer in oude glorie herstelt. Het schip is een bijzondere replica van het beroemde VOC-schip dat lang geleden rond voer met dezelfde naam. Miljoenen Nederlanders en buitenlanders hebben de replica op de Bataviawerf inmiddels bezocht. Het blijkt wel dat het historische schip geliefd is, door onder meer veel particuliere giften kunnen morgen de nieuwe grote mast en de nieuwe fokkemast geplaatst worden. Een historische voor de Bataviawerf! Al maanden zijn de voorbereidingen hiervoor in volle gang. Ook morgen wordt de hele dag gebruikt om de Batavia haar oude aangezicht terug te geven.

Jij kunt erbij zijn!

Benieuwd naar dit spektakel? De Bataviawerf is morgen gewoon de hele dag open. Het schip is natuurlijk niet toegankelijk, maar de werkzaamheden kunnen van dichtbij gevolgd worden. Er is ook een speciale entreeprijs: 2,00 euro per persoon. Voor elke mast een euro.

Meer informatie

De Bataviawerf is te vinden aan de Oostvaardersdijk 1 in Lelystad.
Om 7:00 uur wordt al begonnen met de werkzaamheden, maar de werf is vanaf 10:00 uur open voor bezoek. Tot 17:00 uur kun je er terecht om te zien hoe de masten teruggeplaatst worden.
Normaal gesproken kost een bezoek aan de Bataviawerf 11,00 euro en voor kinderen 5,50, maar morgen, dinsdag 8 oktober, kun je er voor 2,00 euro naar binnen!

Laatst gewijzigd: 2022-01-20 11:27:28 · Gepubliceerd: 2013-10-03 16:43:03 - 4128