Ga op schattenjacht in Nederland

Schat zoeken in heel Nederland |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Vind verborgen schatten met geocaching

11 februari 2014 Trends Landelijk Maak jacht op verborgen schatten en spring in het spannende avontuur dat geocaching heet! Beleef een heerlijk gratis dagje uit, ver weg of pal naast de deur. Schatzoeken kan (bijna) overal!

Ga op avontuur en beleef National Treasure in het echt! Nicolas Cage laten we bij het spannende geocaching lekker thuis, maar de schattenjacht is er niet minder om. Door het hele land zijn schatten verstopt, die met smart wachten om ontdekt te worden. Aan de hand van coördinaten en een GPS ga je op pad. Maar dat is niet genoeg. De schatten liggen overal: onder en boven de grond, in bomen en onder water, in gebouwen en net daarbuiten. Om ze te vinden, is heel wat speurzin vereist..

Op zoek naar de schat, maar geen GPS-apparaat in huis? Geen probleem, een telefoon met navigatie werkt ook! En dan zijn er ook nog verschillende geocache-apps. Zowel betaald als gratis.

Hoe werkt het?

Over de hele wereld verstoppen liefhebbers 'caches', schatten. De locaties van deze schatten delen ze door op de website van Geocaching.com hun exacte positie te melden. De schatzoekers gebruiken de coördinaten om met GPS de verborgen cache te achterhalen. Heeft de schatzoeker zijn cache gevonden? Dan wisselt hij de buit voor een andere mooie schat. Via het logboek op internet of in de schatkist laat hij weten de schat gevonden te hebben.

Check ook het filmpje:

Ga er lekker op uit in de buitenlucht!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 16:47:28 · Gepubliceerd: 2013-10-22 14:10:52 - 3393