Wil de Echte Rotterdammer opstaan?!

Dagje uit in Rotterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Echte Rotterdammers: wie denken we wel dat we zijn

29 oktober 2013 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam. De stad van architectuur, eerlijkheid en de 'natte t'. Maar houdt het hier op? Welnee, als ze zelfs in 020 avonden over Rotterdam organiseren dan weet je dat de stad in de lift zit. Reden genoeg om in de tentoonstelling Echte Rotterdammers op zoek te gaan naar dat 'typische' van Rotterdam!

Woonachtig in een bouwput, geloven alles, zijn rauw. En: niet lullen, maar poetsen. Zijn dat versleten clichés of rake typeringen over Rotterdamse burgers? In Echte Rotterdammers zoekt Museum Rotterdam naar het karakteristieke van Rotterdam en haar bewoners. De zoektocht naar antwoorden gaat dwars door het verleden en heden van de Rotterdamse ziel. Wat maakt Rotterdam en Rotterdammers nu zo ontzettend Rotterdams?

Wanneer ben je een echte Rotterdammer?

Van Chinese zeelui tot Kaapverdianen en van Franse hugenoten tot Engelse filosofen. Al ruim vierhonderd jaar trekt de stad mensen uit alle windrichtingen die Rotterdammer worden. Wat is het recept van de 'echte' Rotterdammer? Als je er geboren bent, er woont of als je Feyenoord en Sparta support? Rotterdammers van alle tijden vertellen hun verhaal via stukken uit de collectie. Bouwstellingen vol Rotterdamse voorwerpen geven uitleg over de oorsprong van uitspraken als 'Echte Rotterdammers werken hard' en 'Echte Rotterdammers zijn jong'. Iets verderop geeft Martin van Waardenberg wetenschappelijke opheldering over de Rotterdamse tongval. Praat vooral mee over typische Rotterdamse zaken in de stoel van verschillende kappers.. Ook de eigen reflectie op Rotterdam en stadsgenoten is van harte welkom!

Bezoekersinformatie:

Echte Rotterdammers
Dagelijks te bezoeken tot zondag 16 maart
Entree: € 6,-, kinderen tot 17 jaar gratis toegang.
Een tentoonstelling van Museum Rotterdam in LP2 - Las Palmas

Laatst gewijzigd: 2013-10-30 17:40:37 · Gepubliceerd: 2013-10-29 09:40:37 - 281